Anpassad sökning
bloglovin

Gorillas and DRC

Nu befinner vi oss i Kisoro. Resan hit var en marddromslik nervkittlande sak. Pa slingriga vagar langt uppe i bergen  med cirka 500 meters stup pa sidorna tog vi oss fram. Hjartattack var inte langt bort och sa har spenderade vi cirka tva timmar av vart liv. Alldeles for lange! Vi akte en bil som fungerade som matatu  sa vi kopte hela baksatet sa att vi skulle slippa dela med flera. Dar fram satt en forare, en tjock gammal nunna och en ung tjej med spadbarn. Fattar inte hur dem orkar. Haromdagen sag vi en bil som var fulltryckt med folk. 5 st vuxna dar fram och 6 st dar bak.. Man vill inte sitta inklamd i en sadan bil om det hander nagot... Var bil kranglade lite i uppforsbacke sa nar foraren stannade pa ett stalle sa tankte jag ta lite kort pa utsikten. Sa fort jag satt fotterna utanfor bilen borjade barn skrika muzungu efter mej. Pa 2 sekunder var jag omringad av 5 st skitiga sma barn.. Dem fragade om jag hade kakor. Nu ska man juh egentligen inte ge dem nagot. Sa fort dem ser en vit forutsatter de att de skall fa nagot, och det blir valdigt fel. Vara hjartan gick dock sonder nar vi sag hur hungriga de var sa vi gav dem resten av vart Digestive & Hobnobs paket.. Man kan undra om den minsta som kanske var 2,5 ar fick sina for sig sjalv eller om de aldre barnen tog dem av henne..

Innan vi lamnade Kabale akte vi ut till Lake Bunyonyi (samma ackliga vag) dar hade vi tankt att paddla kanot men saklart borjade det regna sa det slutade med att vi akte motorbat med tak runt sjon. En o kallades Punishment Island, forr i tiden, innan kristendomen kom till Uganda, sa lamnade de ogifta gravida kvinnor dar att do. Om man hade tur kom nagon man ut och tog dem till sin fru..

I Kabale har vi annars chillat ganska mycket, som vanligt var det stromavbrott minst 2 ganger om dagen vilket gor en lite handikappad da och da.. Men men bara att vanja sig med. Idag har vi ordnat en massa med gorilla trekking. Forst var planen att gora det i Rwanda nasta vecka, sen andrade vi oss till att gora det i DRC imorn men nu lutar det at att det blir har i Uganda pa sondag.. We'll just have to wait and see I guess.. Pa tisdag skall vi till en marknad i DRC iaf. Det ska bli nice. 

Nu ska vi ivag till ett barnhem so I outta go! See ye later aligator!


Kommentarer
Postat av: Mama Dangerous got Mama Peaceful

Heeeej!! Jag kan nog lova att den lilla ungen blev av med sina kex efter lite styrk!! Tyvärr är det den bistra sanningen i den fattiges land. Ni bör även tänka på att inte ge barnen sötsaker då de har så otroligt obefintlig tandvård så socker äter upp deras tänder ganska snabbt!! =(( Det är svårt att bemöta barn och fattigdom och jag tror aldrig att man riktigt vänjer sig eller kan känna sig nöjd med sitt bemötande mot dom!! Take care.....lööööv uuu all!!! Kram

2011-09-30 @ 16:48:14
Postat av: Suzanne

Hej!

Vet inte om jag skulle klara av att se dessa hungriga små barn utan att ge bort allt.Usch vad bortskämda vi är.

Skall ni bara besöka barnhemmet? eller är det för att hjälpa dem?

Sköt om er

Puss o kram

2011-09-30 @ 19:38:49
Postat av: Mamma mu

Jobbigt med små hungriga barn. Gillar inte heller små slingrande vägar med stup, har åkt på sådana jag med, jätteläskigt. Ha kul o va rädda om er.

2011-09-30 @ 19:51:21
Postat av: Anonym

Tänkte bara säga att jag sitter och dricker vin och myser i soffan. ska jobba imorgon för mamma på båten hela helgen.inte roligt med hungriga små barn. Tänk att världen kan vara så snefördelad. Så är det. kommer aldrig bli någon rättvisa heller. så länge vi inte kan sänka våran standard kommer deras aldrig få en vettig chans att höjas.puss och kram

2011-09-30 @ 20:29:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se