bloglovin

Mera bilder


Pa the full moon beach Koh Phangan


Emma vid var bungalow pa Koh Tao


Fina rummet i Vang Vieng


That Luang i Vientiane


Vantar pa otaligt pa mat i Vang Vieng

Penang

Sa jag minns knappt vad jag skrivit och inte skrivit.. hm..

Koh Phi Phi var juh trevligt, blev lite sol och bad och en massa Twilight, vi missar nastan semestern pa grund av de bockerna, haha! Valdigt turistigt och svenskt ar det dock, blir nastan lite for mycket. Svenskar over allt, usch ja! Lite roligt for en av kvallarna nar vi var ute och tog nagra ol traffade vi nagra svenskar som vi totallurade. Vi sa att Emma var irish (vad annars med det roda haret och fraknarna) och att jag var fran Australien (de flesta gissar faktiskt de, tar det som att jag larde mej nagot i Oz iaf) sa klokrent iaf att dem gick pa de, dumma svenskar =p haha! Helt plotsligt kom det en kille fram till oss o sa typ ni ar fran gotland, ni heter sa och sa. typiskt! Emma kande igen en av dem men annars hade vi inte sett dem forut. Lilla lilla varld!


I fredags akte vi ut med long tail bat runt Phi phi oarna. Det var ganska kul. Vi snorklade vid ett stallet som heter shark point, valdigt overskattat. Knappt nagra fiskar alls och valdigt trakiga koraller. Uscha! Lunchen intog vi pa Bambo Island pa var stulna filt fran flyget mellan finland och peking. Uppenbarligen ar gront en valdigt attraktiv farg for larver for i traden hangde de fullt av larver som bestamde sig att landa pa var fina filt. mycket irriterande nar vi forsokte sova middag (kvallen innan kom vi inte hem foran narmare halv fem och vi gick upp vid atta sa somn var valdigt behovligt) jakla larver! Efter lunchen akte vi forbi Mosquito Island och snorklade pa ett nytt stallet, dar struntade vi dock i det och lag kvar pa baten och solade. Mycket skont! Lite coolt var iaf Monkey Beach. Stranden kryllade av apor och dem ar juh sa sota! haha. Vi hade fatt radet att inte ta med nagon mat eftersom de jaklarna alskade att jaga turister med mat. Som tur var lydde vi det radet. Men det var ganska underhallande att studera de turister som faktiskt hade mat med sig. Blev jagade som tusan runt pa stranden! Aporna e juh sa sota ocksa, sma apbebisar som klangde fast pa sina mammor i hopp om att inte ramla av. Jattesota! Jag vill ha en apbebis. Vi har dock bestamt att jag skall fa vara Emmas apbebis, tom plocka loppor ur haret. Awesome =p Efter Monkey Beach akte vi vidare mot Maya Bay, stranden dar dem spelade in The Beach. Oj sa overskattat det var, inte alls sa vackert som vi forestallt oss. Dock raddade ett kexpacket och en Pringlesrulle var eftermiddag och vi njot av solnedgangen pa stranden =p haha! Hemfarden gjorde vi samtidigt som solen sanktes ner i havet, otroligt vackra farger pa himlen! Underbart!

Igar bar det av klockan 9 med bat tillbaka till Krabi. Vid elva tiden gick sedan farden vidare med minibuss mot Malaysia. Helt okay tur och vi kom fram runt atta pa kvallen. Blev valdigt mycket twilight gjort och jag ar nu inne pa fjarde och sista boken. Vart skall mitt liv ta vagen efter de? I dunno! Nar vi kom fram gick det dock mindre bra. Dem firar tydligen nagon festival har just nu, Shiva eller natt sant. Vilket innebar att precis alla boenden var fullproppade, vi gick runt bra lange innan vi gav upp och gick in pa ett finare hotell och kollade. Vilken tur vi hade, forst sa dem att de var fullt sedan precis nar vi skulle ga kom en gubbe o sa att de hade ett rum ledigt! Lycka! Vi slangde fram kreditkortet och sprang upp innan nagon hann ta de =p Kvallen avslutades med lite garlic nudlar, mums! Vi har juh blivit besatta av garlic bread har nere, de e typ de enda vi ater! haha. Men har i Malaysia verkar det vara mer ovanligt an i Thailand. Vet inte riktigt hur vi skall klara oss om jag skall vara arlig.

Imorgon bar det av mot stranden, cirka 40 minuter ifran Penang. Skall bli skont att byta stad mot strand. Penang verkar vara en ganska trist stad. Dessutom luktar det som i Indien och det kryllar av kineser och indier. Alla vilka aldrig verkat ha sett en svensk forut. Dem stirrar pa oss sa man har nastan lust och ga fram och ge dem en rak hoger. Uscha!

Saknar er loves!



Moppetur & Koh Phi Phi

Vi overlevde moppeturen pa Koh Phangan, vilken befrielse =p haha! De forsta som hande var att vi efter cirka 150 meter skulle svanga. i korsningen stod en bil som ocksa skulle svanga. detta resulterade i lite kortslutning i Emmas lilla hjarna och hon borjade att skrika. mycket roligt da alla pa hela gatan vande sig om och studerade oss. Emma i skrack och jag i asgarv! haha.. mycket intressant start pa turen. eftersom landskapet pa phangan mycket liknar det norska landskapet sa var det juh med lite forvaning som var moppe orkade sig upp for alla backarna med bada oss tva.. lite halvlaskigt var det faktiskt ibland. efter att ha besokt tva sa kallade vattenfall var det med lite besvikelse vi intog en lunch (vilket ocksa ledde till annu mer besvikelse iofs) Nagra timmar pa moppen sedan begav vi oss tillbaka till Haad Rin dar vi bodde.

Batturen till Krabi gick bra. Med sovbat innebar en tunn madrass pa golvet i en stor sal. Lite intressant och man fick nastan lite gympasalskansla over det hela! aja, vi overlevde natten och kom pa ratt buss mot Krabi iaf. Val i Krabi insag vi att vi skulle dissa Krabi for dem nagot mer populara och vackra Phi Phi oarna. Det gjorde vi ratt i! Nu har vi spenderat tva dagar (eftermiddagar iaf) mer eller mindre pa stranden med vara bocker som vi knappt kan slita oss ifran. Riktigt skont att vi antligen har tid med och sola faktiskt. Skall bli skont med Malaysia ocksa dar planen ar att i princip bara sola! haha! Imorgon tankte vi ta oss till den mindre av phi phi oarna, dar dem spelade in the beach! Dar blir det formodligen lite snorkling. Betydligt lattare an att dyka!

En annan sak som hant ar att Emma fatt har i sin mat bada gangerna vi atit har pa Phi Phi. Helt sjukt ackligt och man vill bara spy. Idag vagrade vi att betala. Mycket smart gjort av oss! Jakla snuskthaifolk!
Igar blev jag btw pakord av en thaigubbe och hans matstand. kul! not!

Love u! (och ar snuskigt avundsjuk pa din tatuering jessica)!

Le pics!


Sugen pa en kaffe och fick miniverisionen. suger juh!


Emma och Josefine pa moppeaventyr! haha


Glad som en unge nar man ger henne en glass!




Vantar pa baten mot Koh Tao



Det som separerade vara toaletter i Vang Vieng var en bambopinne?! haha!



Swedish snus!

Koh Phangan

Hey!
Efter en mycket skonare battur ar vi nu pa Koh Phangan och stallet for full moon party! Synd ar att vi maste vara ute ur Thailand senast den 31 januari och full moon party ar den 30de. det blir inget party for oss inte, haha! Igar solade vi lite vid poolen, riktigt skont eftersom vi knappt hunnit sola nagot! Efter lite sightseeing i stan Haad Rin som vi bor i blev det nagra drinkar pa stranden. Tittade pa eldshow pa stranden och pratade med en dansk och en mycket speciell skotte.. hm.. Valdigt trevlig kvall aven om det ar lite knepigt att dansa i sanden. Lite roligt for vi motte en kille vi festade med i Vang Vieng ocksa. Varlden ar bra liten!

Idag har varit en slappardag. Vaknade vid elva, frukost vid ett sedan stranden i nagra timmar med varsin bok. Jag har antligen last ut New Moon, riktigt bra bok! som tur var har vi hittat Eclipse vilket ar uppfoljaren sa det var bara att dyka ratt in i en ny bok. Efter en middag pa ett billigt men tveksamt stalle fick vi stanna till vid ett pannkaksstand for att goda Emma lite extra. Hennes pasta carabonara som hon bestallt pa restauranten var mycket...tveksam!

Imorgon ar det utcheckning och vi skall hyra moppe och kora runt on lite. Kolla pa vattenfall hade vi tankt. Kan bli intressant. Med kvallsbat aker vi sedan vidare mot Krabi. Forhoppningsvis hinner vi en dagsutflykt till Phi Phi oarna ocksa innan vi maste fly Thailand!

Hoppas allt ar bra hemma =) Saknar er!

Certified Diver = Josefine & Emma

Darlings!
Nar ni laser detta ar jag numera en certifierad dykare. Coolt va? haha! dagen borjade 07.20 vid baten och vi akte ut for vara tva sista dyk! Vagorna slog hogt mot baten och jag var tveksam pa att jag verkligen skulle vara kvar pa baten nar vi nadde fram till vart forsta dykstalle! How wrong was I? haha jag var kvar och allt gick fint. Idag hade vart lilla team Sverige en till dykare med oss, en kameraman(kvinna). Sa nu har det blivit varsta filmen med bara oss, hur coolt ar inte det? haha! Bada dyken gick bra och vi sag lite coola fiskar, tva vrak (en katamaran och en motorcykel) haha! Haha pa tal om motorcykeln, vi skulle ova en skill idag vilket var att simma efter kompass. Sjalvklart tva och tva eftersom att man aldrig skall dyka ensam. Jag och Emma bar ivag pa vag mot vart mal, och jag overlat kompassen till Emma, smart va? haha! kanns som de va ratt beslut =p Iaf, nar vi simmat sa langt som vi skulle sa upptackte vi att vart slutmal var en sankt gammal motorcykel. Hur roligt ar inte det? Bada borjade vi fnittra som bara tjejer gor. Dock lite svarare med mask och stuffs i munnen! haha. men kul anda. Vi simmade aven igenom nagra grottor och sa. Valdigt coolt faktiskt! Vi har firat vart Open Water cert med chocolate nutella banana pancake samt fruktsallad och lite sol med varsin Twilightbok =) Underbart!

Igar slog vi pa stort och drack hela tva strawberry yoghurt shakes var, en till maten och en efter. Det var juh trots allt fredag! Sa dar satt vi pa varsin kudde, stirrandes ut over stranden och den thailandska gulfen sorplandes pa varsin shake. Mysigt!

I upp&nerland ar allt btw upp&ner. Inget ar riktigt som det skall. Jag blir sjuk (det brukar jag inte bli) detta medfor en annan, mer chockerande sak som jag aldrig gor... namligen att SNYTA MIG!!! MAMMA & PAPPA VAR STOLTA! ER 20-ARIGA DOTTER HAR FOR FORSTA GANGEN SNUTIT SIG, FRIVILLIGT! konstigt, maste vara varmen. Jag har aven blivit otroligt spyfardigt bakfull, (detta har bara hant en gang forut) Emma upplever ocksa konstiga saker i upp&nerland. Hon har tex fatt finnar! WHATS UP WITH THAT? dessutom tvingats ta medicin. Nagot som inte hander egentligen... im telling u, something strange is goin on......

Appropa vara dyk, vi har juh gjort 4 st. De forsta gick vi ner ungefar 10 meter. Pa andra gick vi ner omkring 12 meter och nu pa vara tva sista idag har vi varit nere omkring 18 meter. Awesome! Vi har bland annat sett muranor, angelfiskar, barracudas, coolt!

Min forkylning borjar antligen bli battre, formodligen for att vi inte skall dyka nagot mera. & jag (och Emma) ser fram emot en natts ostord somn. Mitt hostande och snytande och spring har hallit oss vakna alldeles for manga natter nu! Imorgon bar det iaf av mot Koh Phangan i nagra dagar. Skall bli kul=) sola och bada och inget mer ar det som star pa planeringen =)

Sjukt svettigt sa nu far jag sluta. Ikvall skall vi och se pa var dykfilm, ska bli spannande!
Hoppas allt ar underbart hemma & jag saknar er!
Pusspuss

Havet ar djupt.....havet ar djupt....

....ner under ytan,dar kan man dyka.. havet ar djuuuupt! uppe pa land finns bara spring, moda och slit for ingenting men under ytan dar kan man dyka... havet ar djupt =p

haha  dagen borjade som vanligt med var traditionella frukost, yoghurt med fruktsallad och museli. till detta serverades en pineapple shake! mums! hade mera teori pa dykningen och fick traffa var ledare.. han verkade schyst! var grupp bestar av tva svenskar, tva danskar och tva norska.. och sa oss da. kul! efter att ha slangt i oss lunch och sprungit ner till piren ar vi antligen redo for vart forsta dyk.. och jag ska inte ljuga. de var ganska pirrigt att sta dar pa kanten av baten och hoppas i! lite laskigt. but as u can tell, im still alive =p idag gjorde vi nagra ovningar och aven tva dyk. kom ner som langst pa 10 meter, inte sa djupt men tillrackligt for att det skulle trycka bra i mina oron. ni vet man far juh inte dyka nar man ar forkyld och jag ar dunderforkyld. fattar inte vad jag gett mig in pa riktigt. det var juh riktigt haftigt dar nere pa botten med fina koraller och fiskar.. men det slar dock inte snorklingen pa whitsundays i australien. det var faktiskt snappet coolare dar. jaja, vi har juh nagra dyk kvar sa vi kanske annu far se haftigare saker! haha

fff
Pa skytrainstationen i Bangkok


mmm
The Great Wall in Badaling. (minns knappt hur cpkallt det var, fin mossa jag kopt va!)


mmm

haha och sjalvklart... en huktoa! awesome! haha



love u guys!

Koh Tao

Spenderade ett dygn i Bangkok, det blev lite shopping. (klader som kostar 20 kr st har vi faktiskt rad att unna oss)! Igar morse gick vi upp 04.30 for att checka ut och ta oss till bussen. 7/11 fixade var frukost, yoghurt och frukt! gott! Bussen bar av kl 6 mot Koh Tao och denna buss slog den foregaende i Laos rejalt. Inga gupp, inga spykanslor och inga huktoaletter! Awesome i tell ye! de visade en natt pa museet 2 sa det gick faktiskt ganska snabbt! 6 timmar senare och vi var framme vid baten som skulle ta oss ut till Koh Tao! Usch och bla vilken battur ska jag saga. Sarah det var tur att du inte var med.. for baten slangdes runt bland vagorna som en liten leksak och jag var otroligt forvanad nar vi 1,5 timme senare kom fram och jag hade lyckats med att inte spy.. coolt!

Vi har iaf paborjat var dykkurs idag, borjade med en enkel teorilektion och imorn fortsatter det med teori och vart forsta dyk! ska bli superkul och ser verkligen fram emot det! idag borjade vi dagen med en mysig frukost(yoghurt med museli och frukt) pa en restaurant precis vid havet! superfint! vattnet ar sa klart och turkost! synd bara att det ar sa ackligt salt! nasty!

haha en roliga sak som hande idag var juh iaf pa stranden nar vi lag och solade.. dar lag vi i godan ro och laste varsin bok.. da en hund kom och stallde sig en bit bort. innan vi visste ordet av sa pissade den i sanden och skvatte sedan sanden over oss! naaasty! som stuckna av bin flog vi upp och ner i vattnet... snabbt! usch och bla!

en annan dryg sak ar att jag ar superforkyld med feber! hoppas det gar over snart annars kommer de bli tungt att dyka!

Alskar er familjen och saknar er!

Check out time - Vang Vieng!

God eftermiddag darlings!

Antligen, om man far saga sa, sa har det bart av fran Vang Vieng. Detox ar nasta destination pa listan just nu och efter att ha druckit upp en hel flaska med nagot som vi misstanker var laotisk hembrant ar vi inte pa topp.. (vi betalade bara 8,5 for skiten, wicked) haha! Spykanslor framkallades ganska snabbt nar vi sanktes flaskan och det jag finner roligast i allt detta ar att jag minns inte en enda gang vi akt FRAN tubingen... jag minns bara ditfarden... what does that tell us? haha jaja. Vi har festat en del med en massa svenskar som sagt, skont att komma bort fran ett stalle dar i princip alla fattar vad du sager.. med mitt vokabular ar juh inte det till min fordel! haha =) well bussresan fran Vang vieng var hemsk, riktigt hemsk! Bakfull som bara den och med spykanslor redan innan vi gick pa bussen sag jag inte fram emot den skumpiga fyratimmarsfarden nedfor det laotiska bergiga landskapet! usch! assa, jag skojar inte nar jag sager att pa vissa stallen varken skumpade eller gled bussen fram, den hoppade.. helt stort och inte det basta nar man redan mar som man fortjanar! Efter fyra timmar pa buss, en timme i tuktuk och 12 timmar pa tag ar vi nu tillbaka i Bangkok och bor i princip mitt pa Khao San Road. har ar det svart att varva ner och inte stressa. men imorn bar det av med buss och bat till Koh Tao dar vi hoppas pa att fa ta vart dykcert. Det enda problemet vi har just nu ar att vart visum i Thailand bara racker till den 31 januari.. Nar man kommer landvagen in i landet far man tydligen bara 14 dagar, vilket suger snopp eftersom vi raknat med 30... far se hur vi loser det. kanske blir en svang i malaysia och indonesien istallet =)

Laoiter ar btw det mest otrevliga javla folket jag nagonsin stott pa och att dem fortfarande har turister ar markligt. Pa restaurant tittar inte servitriserna pa dej, varken nar du bestaller eller betalar. Dem kommer fan knappt fram med en meny. I princip en kamp om vem som kan vara envisast och eftersom vi brukar vara ganska hungriga nar vi skall ata sa vinner ofta dem! Javla idioter pa riktigt faktiskt. Tempot gar juh sedan i 0.5 km i timme och det hander i princip ingenting.. javlar va arg jag blir nar jag tanker pa det... nu far vi tanka pa nagot annat! Toppen pa allt var dock nar jag skallde pa en kille pa en turistbyra eftersom det skulle hamta oss vid bussen men inte dykt upp sa vi fick sjalva ta oss dit.. Da petar han sig i nasan hela tiden. och da menar jag inte peta utan mer gropa ur hela hjarnan genom nasborrarna! nasty! och javlar va arg jag blev!

Btw darlings...jag tror jag ar kar =)

Sick

haha om man kan vara konstant full sa ar vi nog det har i Vang Vieng! Dagarna borjar runt tio elva tiden da vi pallrar oss upp for att ga ut och ata frukost. 30 kr fattigare (tillsammans) och mycket mattare gor vi oss i ordning for tubing som borjar runt ettiden! mellan ett och sju festar man jarnet nere vid floden och det ar verkligen en sjuk fest, helt stort! en tuktuk tar oss hem och festen fortsatter till 3-4 pa natten... and then it all starts over again! wicked! har traffat mycket roligt folk men de e juh iaf FOR MYCKET svenskar har. lite halvtrakigt!

Imorgon bar det av med tag tillbaka till Bangkok och sedan tag vidare mot Koh Tao dar vi skall dyka!

Tubing in Vang Vieng!

Sa, jag har absolut inte en blekast aning om vilken dag det ar idag, men de far ga!
Haromkvallen at vi superstark mat och gick sedan over floden for att festa och se vad det fanns for folk i Vang Vieng. En ganska rolig kvall med tequila och ol, istallet for McDonalds (som inte ens finns har, nice!) blev det en pannkaka med banan och choklad pa  dar vid fyrasnaret pa morgonen! Helt sjukt gott!

Igar borjade vi dagen med frukost tillsammans med Billy och Dave, tva killar vi larde kanna kvallen innan. Efter detta bar det av mot var forsta tubing och vi borjade bli ganska sa nervosa over vad det innebar egentligen. Jag var installd pa att inte komma ur det levande. haha! Efter en kortare tur med tuktuk var vi antligen framme vid floden och den forsta baren! For er som inte vet vad tubing ar sa gar det till ungefar sa har: Man hyr varsin stor uppblasbar ring som man flyter runt pa. Med denna tar man sig sedan mellan olika barer som ligger i flodkanten och dem havar in en med olika foremal sa att man inte skall flyta forbi. Vid barerna skall man dricka ur buckets, alltsa ett stort spann med sprit ungefar, detta leder ganska snabbt till en harlig fylla! Vid de olika barerna finns sedan aven olika underhallningar. Sa som linbanor som man aker, vid slutet blir det sadan kraft att man slangs av och ramlar i vattnet, nagot som ar halvfarligt och kan gora riktigt ont. Vi larde oss att slappa precis innan! De finns aven olika slanggungor som man kan hanga i, och det ar juh inte laga saker, snarare valdigt hoga och mycket laskiga innan man provat. Pa detta satt spenderade vi alltsa var dag igar, fran kl tva nar vi kom dit tills det blev morkt ungefar (de stanger igen da eftersom det blir farligt da!) Saken ar att detta ar juh mer eller mindre farligt anda med alla bergvagg man kan sla i. Sjalv mordade jag mitt smalben mot en klippa i vattnet, not good! Dagen var iaf superkul och vi dansade, drack och akte linbana sa mycket vi bara kunde! Det komiska ar att det ar darfor Vang Vieng ar fullt av backpackers, for mycket annat finns faktiskt inte att gora i den har stan. Sa vi far se om vi orkar oss ivag idag igen eller om vi vantar tills imorgon.. Jag ar juh inte helt saker pa vilken dag det ar ens en gang sa! haha!

Rock'n'Roll darlings!

By bus to Vang Vieng

Darlings!
Sa nu sitter vi da har och svettas i Vang Vieng! Mandagskvallen avslutades med en skon springtur genom Vientiane och vi fick se ytterligare nagra vackra byggnader (fraga mej inte vilka det var for jag kan inte lasa thaitext!) En skon frukost intogs pa Scandinavian Bakery och sedan satte vi oss att vanta pa bussen som skulle ta oss till Vang Vieng! Da kommer en liten flakbil och vi borjde fundera over om det var darfor vi endast betalade 40 kr per person for en 4 timmars busstur! haha, lyckligt nog blev vi avslappta vid en storre buss och tankte att det var juh bra! visade sig att har var det forst till kvarn om gallde och vi kom inte med tiobussen som planerat. undrandes stod vi kvar och bara glodde, laoiterna sa bara lugnt att chill, det kommer en ny buss! argh! nar tankte vi? en halvtimme senare dok det upp en ny buss och vi praktiskt taget slangde oss i knat pa bussgubben for att fa aka med.. det borde vi inte gjort. Lite svett och cirka tio motorstopp senare visade det sig att denna buss inte alls gick att kora med! tur att vi inte kommit ivag iaf. Det gick ganska bra och vi fick byta buss och antligen var vi pa vag mot Vang Vieng! Utanfor bussen rullade fina landskap forbi. Akrar som kantades av sma hus byttes sakta ut mot bergigare landskap och djungel! Supervackert! Fyra timmar senare var vi antligen framme i Vang Vieng! Vilket stalle! Vi betalar cirka 42 kr tillsammans for ett jakligt schyst rum med dubbelsang, egen dusch & toalett och en skitfin utsikt over bergen! inte helt fel skall jag fa saga! En liten lunch (fruktsallad med musli och yoghurt) intogs pa ett valdigt harligt kafe dar dem visade family guy! inte undra pa att vi satt kvar lange! hah!

Det mest komiska som hant sedan vi kom hit var juh iaf att vi gick ratt in i en kille som jag och sarah larde kanna i Surfers Paradise forra aret! Snacka om att varlden ar liten! haha.. lite roligt. vi lar val ta en ol eller tva med honom nagon kvall!

Saknar er och gor inget dumt medans jag ar borta! Love u!

Vientiane!

Sa med nattag bar det av fran svettiga och hektiska Bangkok mot ett annu svettigare men lugnare Vientiane! Vi for 100 bath fick vi andra var tagresa till en dag tidigare vilket medforde att vi fick varsin upper bed i taget. helt okay faktiskt men kinataget var faktiskt battre i jamforelse! var tagvagn kryllade av svenskar vilket ar lite komiskt! Blunda nu morgan om du ar trott pa mitt prat om toaletter for har kommer annu mera toalettfakta! Pa detta tag var det ett slags mellanting mellan vanlig traditionell toalett och huktoa! Vilket gjorde det ganska knepigt till en borjan.. Det komiska borjade snarare nar jag studerade toaletten ett tag och insag att allt som kom ner i toan ramlade ratt ut pa tagsparet! NASTY! haha det var bara ett hal ratt ut i ingenting! haha komiskt! Sa nar ni ar i Thailand people, SE UPP FOR TAGSPAREN! dar kan man nog finna det mesta!

Efter att ha letat upp ett hostel for natten tog vi oss en valbehovlig frukost pa Scandinavian Bakery dar dem bland annat saljer ahlgrens bilar, skumtomtar, julmust, marabou och swedish snuff! haha lite komiskt att det produceras svenskt snus i Laos! vart skall varlden ga ma tro?! Efter frukosten gav vi oss ut pa sightseeing for fot vilket innebar en valdigt lang promenad, cirka 5 timmar! Vientiane ar en valdigt mysig och lugn stad om man jamfor med Beijing och Bangkok.. har sitter forsaljarna langs gatorna med sina sma kottspett och allmant udda matkombinationer. alla ar trevliga och hjalpsamma och man finner pa nagot satt ett inre lugn, som i Wat Po! Vi var bland annat uppe i Vientianes motsvarighet till Arc de Triomphe! valdigt vackert. (nagon som foresten vet om Laos varit en fransk koloni? det verkar sa) cirka 200 trappsteg upp var det och eftersom vi var ute pa en 5 km springtur igar sog det lite extra i laren nar vi val kom upp! Vi var aven vid Vientianes stolthet, en stupa! That Laung om jag inte minns helt fel. En stor byggnad helt i guld (undrar om man kan sno med den och bli rik?!)

Eftersom var sollotion lag langst ner i vaskan sa glomde vi lite av att smorja in oss, vilket har lett till att vi ser lite mer rodaktiga ut nu an innan! haha typiskt! Imorgon eller overmorn bar det vidare 3 timmar med buss till Vang Vieng som skall vara the backpackerplace to be i Laos. Skall bli spannande!

Halsa mummu att vi inte fryser!
Puss darlings!

Wat Po

Godkvall darlings!

Sist jag skrev var det juh tydligen inte alls fredag, de var juh bara torsdag juh! va fan lixom! Det fick bli nagra ol iaf och vi fick en ganska trevlig kvall. Slutade med att vi dansade hela natten och fick inte alls sa mycket somn som vi skulle behovt. Typiskt!

Igar tog det over en timme i taxi att byta hostel, mitt i rusningstrafiken och hela Bangkok stod i princip still! Skont som fan nar vi val kom fram och vi tog en powernap! Valbehovlig efter 20 minuters somn denna dag, usch! Kvallen spenaderade vi med tva australienare och en kanadensare! hade valdligt trevligt och spela kort och sa. Nar vi kommer till sydney blir det treasure hunt, for de har dem lovat oss! haha ska bli kul! =)

Idag har vi gatt runt i HELA bangkok i princip! Borjade med en frukost pa subways tillsammans med Jason och Patty, efter det bar det av mot MBK, typ det storsta kopcentret i hela Bangkok, dock inte sa imponerande tyckte jag. Med sky train och bat tog vi oss sedan till Wat Po och jattebuddan. Riktigt fint tempel och vi fick extra klader av vakterna eftersom vi var for nakna! haha

nu tar tiden slut, love u all!

Pics!



Kallt som tusan i The forbidden city, Beijing!




Varmt och skont pa sky train i Bangkok!


Aterigen kallt pa the Great Wall

Th Khao San

Tjao!!

Efter en dramatisk flygupplevelse ar vi antligen i Bangkok! Javla kineser, dem kan juh inte flyga flygplan alls, hade nog gjort det battre sjalv skulle jag tro! Nar vi lattade efter mycket turbulens landade pa Bangkok flyglats var det varldens ko till taxi. For cirka 300 bath tog vi oss till hostelet dar det sjalvklart hade uppstatt ett problem! Vad annars?! argh! Dem hade "glomt" att fa en gast utcheckad sa det fanns inte tillrackligt med sangar for att vi skulle fa plats! Det ar juh inte direkt det man vill hora nar klockan borjar nara sig halv tva pa natten och man varit pa resande fot i snart tre dygn! En thailandare som forsoker ursakta sig och en arg och trott Josefine ar ingen bra combo! Vi blev iaf visade till ett guesthouse lite langre bort som visade sig var riktigt bra. (& for cirka 15 minuter sedan kom precis samma pojke som visade oss hit med fyra nya gaster som inte heller fick plats dar, snacka om bra hostel)

Dagen borjades med en lang och valbehovlig dusch! OMG det var skont, att laggas till bor kanske att vi endast duschat en gang innan detta sedan vi lamnade Sverige, not nice! Nyduschade och fina begav vi oss ut for att fynda pa Khao San Road market. Vilket visade sig vara valdigt kaotisk!

Det ar tydligen fredag (eller?!) idag sa vi tankte nu bege oss ut mot Bangkoks gator for att se vad de har att bjuda pa!

Rock'n'Roll Darlings!


Still in Hong Kong

Darlings! Vi ar fortfarande i Hong Kong. Gardagen avnjots med en romantisk middag pa en italiensk pastarestaurant! Jag, Emma, var nyblivna bebis (en mega stor bagagevagn), ett liveband och lite pasta... kan det bli battre?! Formodligen! haha

Kan meddela att denna natt var formodligen en av de skonaste och mjukaste hittills! Stolarna vi anvande som sangar var mycket (och da ar jag serios) mycket mjukare an de sangar vi sovit pa i Beijing! Funny! Sov ganska gott mellan 22-7, inte illa pinkat! Efter en frukost och lite internet har vi battrat pa vara skills i kortlek! Nu mera mastare pa alla spel! haha! Nu aterstar iaf inte sa manga timmar tills det bar av till Bangkok! Ska bli skont med varme. Fran Bangkok aker vi formodligen vidare mot Laos och huvudstaden Vientiane for att ta oss emot Vang Vieng & Luang Prabang =) Kan bli spannande!

Saknar er dar hemma och onskar ni kunde vara har!
Puss&Kram


From Hong Kong to Bangkok!

Sa stryk det senaste om att hoppa av taget i Guangzhou! Det fick vi inte. Nar vi kom till Beijing West railway station visade det sig aterigen att kineser ar konstiga.. Man far inte saga att Hong Kong inte tillhor Kina men 1: man behover olika visum! 2: De har inte samma pengar! & 3: Vi fick var utresa fran landet KINA stamplat i vara pass nar vi hoppade pa taget till Hong Kong.. Some serious crazy stuff!

Efter mycket krangel och om och men bestamde vi oss for att kora pa Hong Kong iaf.. Vad skulle vi annars gora? Med risk for att annars missa taget checkade vi in oss och fick var lilla kupe. Dessa kupeer bestar av 6 sangar, 3 i hojd och vi hade varsin nederslaf! Vi hade fatt hort av Nathan pa hostelet att kineser alskar att aka tag och det basta dem vet ar att sitta pa dessa nederslafar och prata och diskutera.. Vilket fick oss att tro att vi inte skulle fa vara sangar ifred! Sa fel vi hade, vi blev ensamma i var lilla kupe hela vagen till Hong Kong vilket var superduper skont! Denna 24timmarsresa skulle kanske bli lite lugnare! Det kaotiska som foljer med det kinesiska folket ar juh spannande. Det spelades musik ur hogtalarsystemen, dem rokte och stojade och med detta kan tillaggas att vi inte hade nagon dorr pa var lilla kupe. Sa alla kineser som gick forbi tittade nyfiket in pa de trotta vasterlanningarna som lag inkurade i allt som fanns att fa tag i! For faktum ar att taget de forsta timmarna var superkallt! Sa dar satt vi, med dubbla tjocktrojor, jacka mossa vantar, 2 filtar var (varav en stulen fran flyget) + varsitt tacke och fros! Taget avgick 13.08 och runt tretiden var det juh dags for var dagliga powernap sa vi lade oss ner och sov.. vaknade runt halv tio..At varsitt apple, spelade lite spel och somnade sedan om! haha

aven detta tag hade dessa outhardliga huktoaletter, i gotta tell u! they're soooo nasty! forestall er detta: du ar pa ett valdigt skumpigt tag och maste ga pa toa! dar finns bara en huktoa med en liten stang att halla sig i sa man skall sikta battre.. Till detta hor att du inte kastar pappret i toaletten utan i en lite tunna bredvid, sa allas bajs & mens papper ligger dar och stinker! Det sag inte heller ut som om att pricka toaletten ar kinesernas basta grej... so nasty! men men! Val framme fick vi papper om hur vi skulle undvika att fa svininfluensan! alla ar juh sjukt radda for det har borta = mycket krangel! Eftersom vi inte atit nagot klokt pa 1,5 dygn gick vi direkt till McDonalds pa tagstationen och at lite, dar fick vi hjalp av en sot kinestant att bara brickan till bordet, mysigt!

Eftersom vi inte kunde bestamma oss for om vi skulle stanna nagra dagar i Hong Kong eller aka direkt till flygplatsen och hoppas pa att det gick nagot flyg sa bestamde vi oss att avgora det hela over en armbrytning. Emma stod for flygplatsen och jag for Hong Kong.. Efter en segdragen kamp vann jag men vi tog oss anda till en kommunal buss och hoppade pa i forhoppning om att komma mot varmare grader! Turen tog lite drygt en timme och vi fick en fin sightseeing i en stad som verkade vara mycket fraschare och trevligare an Beijing! Man kanske skulle kunnat sta ut har i nagra dagar.. what the hell! Nu sitter vi iaf har, i latsas Kina dar facebook ar tillatet och har bokat varsin biljett till Bangkok, flyget avgar imorgonkvall sa vi skall pysa runt pa flygplatsen i drygt ett dygn, kanns anda helt okay for da kommer vi undan med ungefar 2000 kr och det far det vara vart!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!
Love u =)

Its snowing in Beijing!

So, how about that! Its really rare to see snow in China, but you know what its fucking snowing right now!! Not cool!

Igar bar det av pa annu ett aventyr, denna gang till Badaling, en bra bevarad del av den Kinesiska muren (The great wall or like some chinese people like to spell it The geart wall) Eftersom vi ar ascoola och nastan kineser by now sa bestamde vi oss for att ta den lokala bussen istallet for turistbussen. Det borde vi inte ha gjort =P Det tog oss ungefar 45 minuter att hitta ratt buss eftersom inte en enda dare i den har stan fattar engelska, riktigt frustrerande. Val pa bussen fick vi betala 24 yuan T/R istallet for ungefar 90 yuan som turistbussarna tar, vi tjanar pengar hela tiden! Att bemastra den kinesiska muren efter ett snoovader ar dock inte det lattaste kan jag tala om.. Vi stod vid ett vagkval och tankte, vilken vag skall vi ta? Vi valde saklart den som sag ut att vara minst folk pa... Forklaringen till detta fick vi en stund senare, denna del var mycket brantare och mycket svarare att ta sig uppfor an den andra. Gaendes i 90 graders vinkel tog vi oss upp, avnjot den underbara utsikten atandes varsitt apple och borjade mer eller mindre frukta hur vi skulle ta oss ner.. Ner kom vi iaf, mer eller mindre akandes likt graciosa snowboardakare med ett fast grepp om ledstangen, tur nog var det for vi sag manga som akte omkull i snon!

Val nere fran muren tog vi oss tillbaka till Beijing (Badaling ligger ungefar 70 km norr om Beijing) och begav oss till tagstationen for att kopa tagbiljetter vidare ner mot varme. Syftet var att aka till Hanoi i Vietnam, eftersom inte en javel forstod vad vi ville slutade det med att vi kopte biljetter till Hong Kong dit det bar av imorgon. Det intressanta ar att det tog cirka 1,5 timme for oss att bli forstadda, runtskickade i olika koer osv. och allt detta skedde utomhus?! Dont ask me why, but it was freezing cold! Jag antar att det var pa grund av denna kyla som alla runt omkring oss stod med millimetersavstand ifran oss. Dar stod vi, jag och Emma och forsokte prata med tanten i luckan, med en kines kikandes over varsin axel och en staendes pa ta emellan oss for att se vad som forsiggick.. Strange!! Kosystem ar iaf nagot som inte existerar i Kina. Har gillar manniskor att sta valdigt nara, helst flasa varandra i nacken, smeka varandras rovar osv.. Liknar valdigt mycket forspel skulle jag pasta? Kanske darfor alla anvander munskydd, for att inte sprida konstiga sjukdomar nar dem star och juckar pa varandra i vantan pa vad dem nu koar till =D


Idag gick vi upp tidigt som vanligt och tog oss till Sidenmarknaden och Parlmarknaden. Flera vaningar fulla med allt mojligt, klader, skor, elektronik, vaskor, souvenirer, sidentyger (saklart). Nar vi val kom till parlmarknaden var det som att kliva in i alla tjejers dromvarld. Rad efter rad fulla med parlor och smycken i alla dess former! Underbart. Dock ar dessa marknader valdigt stressand och pa detta stalle kunde vissa faktiskt engelska, even svenska! Eller they know how to say, wanna buy this or maybe that? And also, pretty ladies titta har! haha! Emma kopte ett par awesome snygga roda jeans fran en kille som blev riktigt arg, maste vara for att vi fick till ett riktigt bra pris, aye! Vi kopte aven pa oss nagre souvernirer for cirka 40 kr, helt okay =)

Ikvall har vi varit ute med alla fran vart rum och atit, det blev stirfried rice with vegetables, nudlar med gronsaker och nan, ett typsikt kinesiskt brod. Typ grillat med en massa starka kryddor pa. Ganska gott! Aterigen serverades te till maten, konstigt! Och alla at hur mycket som helst, vi ar verkligen sma i maten har, haha! Detta kostade oss tillsammans cirka 30 kronor, helt okay!


Btw, det dar om HK galler inte langre, vi planerar nu att hoppa av en stad innan HK i Guangzhou. Harifran skall det vara mycket enklare att ta sig vidare till Vietnam, vi vet dock inte nar det blir av. Kanske blir vi kvar i Guangzhou nagra dagar, vi far se! Hong Kong raknas tydligen inte till Kina och man maste ha ett multi entry visa for att kunna aka dit och sedan "tillbaka" in till Kina igen.. Strange...IGEN! Dont ask us why! haha

Slutsats efter Kina: Kineser ar konstiga!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!
XOXO!!

Ni hao!

Antligen framme i Bejing! Flygresan gick bra trots nara fyra timmars forsening och ingen somn alls, skoja inte att vi var slutkorda nar vi val kom till hostelet. En kinesgubbe holl pa att do i Emmas kna ocksa pa flyget, scary! Val framme fick vi ga igenom en varmekamera, dem ar uppenbarligen livradda for att fa in sjuklingar i det har landet. Fem minuters tagresa och vi var antligen framme vid bagageutlamningen, strange thing!

Hostelet ja, P.  Loft Hostel, ar juh en aningen... vad ska man saga, speciellt?! Sangarna bestar av lakanbekladda brador i princip, sjukt ont att sova i dem. Toaletterna ar inte dem basta dem heller, man gor sina behov, slanger sen pappret i en sopkorg bredvid...why u might ask.. well we dunno! Forstoppning lar bli ett stort problem pa denna resa genom Kina. Igar provade vi for forsta gangen en huktoa.. u know tva fotsteg och ett hal i mitten som man hukar sig over. Dessa toaletter finns overallt, alla kopcentrum osv.. Annu varre blev det nar vi var och firade nyar med nagra fran vart hostel pa ett annat hostel, dar fanns ingen toa! Sa det var bara att leta oss ut i granden for att anvanda public toilets..nasty i tell ye! Har var det aterigen sanna huktoaletter, med bara en liten skiljevagg emellan.. sa dar satt jag och emma och pratade (skit) samtidigt som vi gjorde vara behov, notice det fanns inget papper..

Igar gick vi upp tidigt for att bege oss till Himmelska fridens torg samt Den forbjudna staden.. Vi visste inte riktigt vart vi skulle sa i tron om att alla kineser formodligen skulle mot samma mal foljde vi efter hjorden av kineser. Genom en metalldetektor, betala for att bli av med vara vaskor och val i kon borjade vi ana att vi nog stod i ko till nagot helt annat! Turned out we were right! Vi gick in i ett gigantiskt hus och i forsta salen fanns tusentals blommor och i mitten en stor staty av Mao sittandes i en stol.. Vi borjade nu inse vilket hus vi faktiskt vara i och dam dam dam dam dam daaa! Mao Zedong lag dar, inglasad och balsamerad sedan slutet pa 1970-talet, nasty! Igen! Smatt forvirrade letade vi oss ut, hamtade ut var vaska och begav oss mot Den forbjudna staden istallet.. Vid det har laget var vi sma vandrande istomtar och motivationen lag inte pa topp! Den forbjudna staden var ganska haftig, tillsammans med hundratals andra kineser vandrade vi omkring dar inne. Kylan tog till slut overhanden och vi tog tunnelbanan till Xidan, en stor marknad. Flera vaningar fullproppade med massvis av roliga grejer. Dagen kap, en jattemysig och varm Musse pigg troja samt en mossa med bollar pa, till det valdigt bra priset av 80 yuan, ungefar 85 svenska!

Nyaret firade vi som sagt med middag tillsammans med nagra personer fran hostelet. Hardtraning kan man val egentligen kalla det for nu ar vi mastare i konsten att ata med pinnar! haha, n thats not that easy i tell ye! Kinesisk mat ar ganska gott faktiskt. Det konstiga ar dock att man dricker te till all mat, eller varmt vatten. Whats up with that? Vi dansade in nyaret med massvis av kineser, en svensk, en australienare, en israel och nagra enstaka engelskman. En riktigt rolig kvall och kl 6 i morse tog vi forsta tunnelbanan hem till vart hostel och sov till halv sex. haha! Denna dag har alltsa precis borjat och vi avslutar nog den alldeles strax. Akte ivag och kakade pa en resaurant med alla som bor i vart rum, sjukt trotta var vi bada och dem lurade oss att kopa massvis med mat. Dem ater juh fan som hastar har allihopa! Vi har aven borjat vart nyarslofte. Att trana, armhavningar, situps, rygglyft och plankan ar det som skall goras varje dag!

Imorgon ar det kinesiska muren som star pa schemat, vi skall till en del som heter Badaling, ungefar 70 km harifran! Det skall bli kul men kommer formodligen bli sjukt kallt! Uscha! Den tredje skall vi checka ut fran detta hostel och vi lar nog paborja var resan nerat da ocksa.. Far se vilket som blir nasta stopp, skall forsoka ta oss till tagstationen och bemastra konsten i att kopa biljetter for det ar inte helt enkelt har har vi hort!

Well nu skall jag lamna over datan till Emma so ill see u when ill see u!
Puss & Godnatt
(Mamma, halsa till Mummu att vi inte fryser nagot alls, och vi ater ordentligt!)

RSS 2.0
¨