Anpassad sökning
bloglovin

Massmord & SJ

Sa.. helt arligt. Jag fattar inte varfor ni klagar pa SJ i Sverige. SJ ar gudar! Man blir inte torr i halsen och ogonen av rott damm nar man aker med dem.. Det avgar oftast i tid och kommer darmed oftast fram i tid.. Inte "vi vantar tva och en halv timme sa bussen blir full" Man adrar sig inte whiplashskador efter alldeles for hog hastighet i kombination med hal i vagbanan.. Kort sagt! Sluta gnall pa SJ ni har ingen aning om hur bra ni har det.. om ni fortfarande tvivlar kan ni juh leta er fram till inlagget om snokaos och SJ som jag skrev nagon gang i varas..

Gardagens bussresa gick trots allt bra.. Det utspelade sig ungefar sa har:
Sauron sitter tillbakalutad, blundar och mimar nagonting tyst..
Mr Bobo: Va fan gor Sauron?
Spoon: Jag tror hon ber till Gud...

Trots att Sarah trodde vi skulle do konstant i 12 timmar sa overlevde vi aven denna bussresa. Val framme firade vi med forsta malet mat for gardagen och en valfortjanad ol! Idag tittar vi runt lite i Arusha, och tar det allmant lugnt som vanligt. Har lagom ont i kroppen efter gardagens bussaventyr. Sarah som ar mastare pa att sova lange hatar mig som vaknar kl 6 pa morgonen och vill ga upp..

Rwanda var juh inte ett jattespannande land, mycket pga av hur vi blev bemotta. Annars sa far man juh bara gratulera landet for att ha kommit sa pass langt som de har sedan massmorden 1994. Det ar det mest utvecklade landet vi besokt i Ostafrika. Till exempel sa ar det lag pa att boda bodas maste ha hjalm och inte mer an en passagerare. Till skillnad ifran Uganda dar vi akte alla tre pa samma boda utan hjalm.

Vi spenderade som sagt nagra dagar i Ginsenyi, som ar lite av badstallet i Rwanda. En fin strand vid Lake Kivu. Dock lite laskigt for det kan ske limnic eruptions dar. Vilket innebar att gas trycks upp och alla som ar i narheten dor och man hinner inte gora nagot. Detta har hant tva ganger forut i Afrika, ena gangen i Kamerun. Men som ni marker lever vi fortfarande.

Ginsenyi var aven bra for fruktmarknaden var helt underbar. For 9 svenska kronor sa kopte vi en ananas, fyra passionsfrukt, fyra tomater, 14 morotter och en gurka.. Vem gillar inte dem priserna?

I Kigali sa gjorde vi inte mycket mer an o besokte Kigali Memorial Center vilket var en mycket skrammande upplevelse. En valdigt grafisk och detaljerad beskrivning pa hur det gick till under massmordet 1994. Det flesta som dog blev ihjalhackade med machetes, drankta i septic tanks, skjutna eller misshandlade. Familjemedlemmar tvingades skjuta varandra. Barn tvingades att se pa nar deras modrar valdtogs, och foraldrar att se pa nar deras barn mordades. Pa 100 dagar mordades 1 miljon tutsi utan att omvarlden gjorde nagonting. Foradare mordades ocksa. Tex. kvinnor eller man som var gifta med en tutsi, som arbetade med en, som skyddade dem.

For att se till att tutsi inte skulle spridas vidare och helt utplanas ifran jorden sa gick dem hardast at kvinnor och barn. Dem sag till att HIV-smittade man valdtog kvinnor sa att de skulle bli sjuka och tillslut do. Under de har 100 dagarna valdtogs 500 000 kvinnor, och omvarlden sag fortfarande bara pa.. Det ar helt javla sjukt for att saga det pa ren svenska!  Besokte gjorde verkligen intryck pa oss alla tre.. Man blev illamaende, omskakad och chockerad over vilken skrack de maste ha levt under.

Nu ar det dags for lunch i paradiset...!

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Hej

Det är vidrigt det som skett i Rwanda,tyvärr är det alltför vanligt att omvärlden inte bryr sig när det händer....Man får nog lite andra värderingar på livet när man besöker sådana platser som ni gör

Puss o kram

2011-10-17 @ 12:23:02
Postat av: Suzanne

Hej

Det är vidrigt det som skett i Rwanda,tyvärr är det alltför vanligt att omvärlden inte bryr sig när det händer....Man får nog lite andra värderingar på livet när man besöker sådana platser som ni gör

Puss o kram

2011-10-17 @ 12:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se