Anpassad sökning
bloglovin

Stockholmare - ett nödvändigt måste?

Sen en tid bor jag i Stockholm, eller ja, hälften av tiden i Stockholm och den andra hälften på Gotland. På morgnarna när alla skall ta sig till jobbet eller skolan är stress (läs hjärinfarkt)ett faktum. För att överleva rusningstrafiken måste man ha vässade armbågar och ett argt uttryck fastklistrat i ansiktet. Att le mot någon annan är som att sticka en kniv i ryggen på dig själv. Din vänlighet är en svaghet och människorna (läs rovdjuren) kan lätt lukta sig till denna på flera mils avstånd. Tro mig, dem utnyttjar den. Dem snor din sittplats mitt framför näsan på dig. Med ett hånfullt leende slår dem sig ner på platsen som var ämnad för din rumpa. Om du inte är beredd att slåss och använda dem armbågar Gud försedde dig med riskerar du att a) inte hinna med det avsedda tåget. b) bli ett nertrampat offer eller c) bli nerknuffad på spåret och därmed dö en långsam död orsakat av antingen tåget själv eller den förträffliga elektriciteten i rälsen. Men var inte rädd, det finns vissa knep man kan ta till för att överleva.

 

1. Stressa inte eller dö! En bitter, men oj så användbar, sanning. Om du inte stressar på i samma takt som alla andra innebär detta att du fungerar som en slags bromsande kloss för den annars så fungerande trafiken. Följderna blir arga, nedlåtande blickar, kanske en knuff i ryggen eller rent av bittra kommentarer.


2. Smält in i den grå massan. Tänk först och främst på att använda neutrala färger och gör allt för att inte sticka ut. Med färggladare kläder blir du lättare igenkänd vilket inte är något positivt om du skulle råka komma i olag med någon. Tänk även på att använda små, behändiga väskor, en liten ryggsäck är mest fördelaktig. Stockholmarna gillar inte när du tar upp för stor del av deras färdväg, och om du ändå måste ha med dig en större väska av någon outgrundlig anledning, var noga med att klä dig i tråkiga färger för att kompensera detta.


3. Sköt dig själv och ignorera andra! Bry dig inte om att försöka vara vänlig i den kyliga morgontrafiken, det hjälper ingenting till.  Om det finns flera lediga säten, sätt dig där det är helt tomt. Glöm inte att du är svensk och att vi är livrädda för främlingar. Varför skulle man sätta sig bland människor man inte känner om det inte är absolut nödvändigt?


4. Stanna inne! Har du möjlighet att undvika rusningstrafiken? Gör det! Detta är det mest effektiva av alla råd. Storhandla en gång i veckan, ta anställning på ett företag där det finns möjligheter att jobba hemifrån alternativt hemskola dina barn. Om du mot all förmodan måste gå ut i alla fall, gör det sent på kvällen!

 

 

 

Följ dessa enkla riktlinjer så kommer du förhoppningsvis att klara dig bra i den svenska huvudstaden. Du kommer nog aldrig att riktigt förstå dig på stockholmarnas agerande. Men tids nog kommer du att sluta försöka begripa dig på deras beteende och bara acceptera dem...


Kommentarer
Postat av: Suzanne

Det här var ju riktigt bra :)Puss o kram

2011-01-25 @ 17:41:54
Postat av: Lovis

Bästa jag hört! :)

2011-01-26 @ 11:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se