bloglovin

Tsunami

Kara dagboken!
Idag vacktes vi av en radd stockholms-Emma som hade blivit uppringd av sin far och berattat att Australien invantade att bli traffade av en tsunami pga jordbavningen utanfor Chile. Jakligt laskigt nar ingen vet nagot, efter att ha vackt hela rummet steg vi upp och borjade med frukost. Med en gigantisk ananas och rostmackor satte vi oss pa balkongen som vatter ner mot havet for att invanta.. ja doden? Riktigt irriterande att vi bor sa nara havet ocksa, 200 meter bort kanske men inte kan se det pga av alla hus. Mer och mer uppskramda blev vi ocksa da fler och fler ringde upp oss och varnade for vagen. Jag vill inte aka pa en vag som kommer i 900 km/h, aven fast jag ager pa att surfa! Vid tiotiden fick vi veta fran receptionen att det inte skulle vara nagot att oroa sig for sa vi gick in pa rummet och chillade lite. Men det var fan otackt, att inte veta vad man vantar pa. Tur att den inte nadde hit. Resten av dagen har vi chillat pa balkongen och vi har precis vinkat av Emma & Johanna som skulle aka vidare mot Surfers Paradise. Jattetrakigt att lamna dem!

I fredags hade vi en jattemysig spadag pa rummet. Vi la ansiktsmask och hade massagetag! Mycket bra! haha! Igar gjorde kottatarna i gruppen egna hamburgare, mycket lyckat tyckte vi!

Imorrn bar det av mot Sydney, skall bli nice!

Later loves!


Skar ut min lever (blame it on the goon)

Hej mina vanner!
Eftersom morgan klagar far jag val skriva ett blogginlagg, det ar dock sa att internet e sa jakla dyrt har i Oz sa vi forsoker att inte kolla allt for ofta! Har ar det iaf bra, vi har dock fatt i oss lite for mycket av de goda, goon, och behover en vilodag kanner jag. har druckit 6 dagar i strack och det blir den sjunde imorgon, tur for oss att de ar sondag imorgon. Pa sondagar vilar val det kristna? Hoppas de, jag tanker vara kristen imorgon!

Kvallarna har mer eller mindre flyter ihop, vi umgas med vara svenska vanner Emma och Johanna, ja lite roligt att dem heter sa. Det tycker vi med! haha! Vi har festat en massa med engelskmannen som ocksa bor pa varat rum. Igar pallrade vi oss upp innan frukost och gick alla fyra upp till Light House. Glomde kameran dock, smart eller hur?! Igar nar vi skulle ga ut och ata pa Cheeky's sporegnade de, ingen tajming precis. Men kvallen blev raddad med tacos! Tur vi har spar vagg i vagg! (affaren Spar)

Nu ar min tid slut!
Love U guys!

Byron Bay

Ciao gott folk!
Har i Byron Bay har jag feber och ont i halsen, mitt huvud haller pa att sprangas och det sporegnade nar vi at frukost! Later inte det som en underbar semester? haha! Igar nar vi akte hit akte vi en stor buss och det komiska var att vi var dem enda passagerarna! Snacka om miljovanligt och ekonomiskt att kora tva personer i en stor buss! Wicked..! Val incheckade pa hostelet stotte vi pa de tva danska tjejerna som vi bodde med i Surfers, sa klart varlden ar bra liten. Till och med Australien!

Vi gjorde inte jattemycket igar, det blev lite skon somn pa bussen sen handlade vi lite kak och tog en promenad igenom Byron(det ar jattelitet) Kvallen bjod pa gratis intrade & gratis drinkar pa tva olika stallen (dock inte Cheeky's, trakig eller hur Sarah?) Vi gillar gratisgrejer, det passar sa bra in i var budget! Haha!

Idag tog vi sovmorgon och kampade oss upp ur sangen runt halv tolvtiden, haha! Vi ar lite lata =P Eftersom vi bada har ont i halsen bestamde vi oss for att bryta vart frukostmonster och kopa yoghurt istallet for att ata varm grot! Spar ligger vagg i vagg med hostelet sa trotta masade vi oss in dit, kopte en yoghurt (french vanilla) och en alldeles nybakad baguette (vi kande for att verkligen kora pa den franska stilen idag) Trakigt nog smakade baguetten brant och yoghurten var sur! Kul frukost. Helt plotsligt oppnade sig himmelen ocksa och det borjade sporegna. Tur att det ar battre vader nu!

Vi behover foresten tips pa kortspel som man kan spela om man bara ar tva! Vi kunde tre spel, sen larde vi oss ett fjarde men nu har vi totalt spelat slut pa dem och Emma vill mer eller mindre spy pa dem! Tips please!

Emma har borjat ta for sig en mycket mysig vana ocksa. (hon kanske har tagit efter mig, vad vet jag. Man blir juh som man umgas) Hon rapar jamt! & da menar jag verkligen JAMT! haha ganska kul!

Byron verkar vara svensktillhallet ocksa, nastan lika mycket svenskar har som pa Phi phi oarna. Ganska drygt men men. Har man inte annat att klaga pa sa far det val ga!

Peace out!

Going to Byron Bay

Darlings!

Vet inte vad jag skall upplysa er om egentligen. Jag fick juh en rolig overraskning haromdagen. Fick nagot konstigt lite over lappen och sedan tog det 2 timmar och min lapp svullnade upp till mer an dubbelt sin storlek. bara halva overlappen skall juh ocksa tillaggas. sag forjavligt ut rent ut sagt! haha! men men 1,5 dygn och det forsvann lika konstigt som det dok upp. konstigt! tur det for igar var var sista dag i surfers och vi ville juh fira med goon night! Det blev forst nagra timmar bredvid poolen (alska pool istallet for strand och en massa sand och ackelsaltvatten) sedan tog vi en skon promenad till en park som ar en park for flying bats. dem e lite nasty maste jag saga! kvallen spenderade pa Cocktails and Dreams med vara nyfunna tyska vanner. (tyskar ar ett valdigt konstigt folk, valdigt!) helt okay kvall, lite ungt folk (kanns juh kul och skriva sa nar man sjalv inte fyllt 21 an!) manga sag ut att vara 18, knappt det. musiken var lite konstig ocksa men desto mer goon, desto roligare blev det. haha! vad annars? lite trakigt for vi gick ut med tyskarna for att ta lite luft och da sag vakten var lilla fina goonflaska vi hade smugglat med oss in. snallt fick vi kasta den! damn it!

en annan intressant sak som hande var att det kom fram en tjej till mej, strackte sig fram och sa nagot som jag inte riktigt horde sa jag tittade bara pa henne igen med en fragande blick. da KYSSTE hon mej! haha sa javla roligt. snacka att jag blev totalforvirrad. haha!

idag bar det av mot Byron Bay. skall bli skont med lite nytt aven om vi har gjort oss valdigt hemmastadda pa vart hostel har i surfers. sitter och ater frukost i endast underklader eller handduk och diverse andra saker man bara gor hemma. eller bara bor gora hemma! haha!

Rock'n'Roll darlings!

Chinese New Year & Valentine's Day

Ciao friends!

Har inte hant jattemycket sedan sist. Solat och badat for de mesta, och man marker verkligen att solen tar battre har, man blir juh jattebrun och fin jattesnabbt! lovely! haha! I fredags och lordags var vi ute, i fredags med hostelet. Helt okay kvall. I lordags var the pub crawl, vilket var jakligt kul! Alltid sa jakla mycket folk ute da! man gar till fyra olika barer, far gratis intrade och gratis drink pa alla. och det kostar bara 30 dollar. de e ganska sa nice!

I sondags firade vi valentine's day med att kopa en farig kakmix (typ kladdkaka fast med massa mera gott i och med choklad frosting uppe pa) vi kopte aven vit choklad som vi hakade i ganska stora bitar och la ner i smeten! oj sa gott det blev. en perfekt valentine's day! lovely!

vi har antligen kommit igang med traningen klok ocksa. ute och springer nastan varje dag. igar var vi tom ute och sprang i sporegn. ganska skont men oj sa drygt nar det slutade regna och man kande hur svettig o varm man var! haha!

i lordags var vi vid Australian Fair, ett shoppingcenter inte sa langt har i fran! vi kopte varsin to die for dress!

hinner inte skriva mer for tiden e slut. njut av bilderna istallet!

ps. goran the GangstaHamsta har gatt bort! (och pappa har brant upp honom, hur snallt var inte de lixom, haha) well R.I.P min van!

love!


alska hattar!!







igarkvall var vi ute!



annu mera! lovely!








I min nya fina klanning!




We are to DIE for! haha!

Pictures from Kuala Lumpur


KL Twin Towers



Inne i KL Twin Towers, filmvisning!



Mumsar glass i Kuala Lumpur, haha! sexigt!

Grattis Papi!

Ja ma han leva, ja ma han levaaaaaaa (jo jag sjunger faktiskt sa pass bra)
Grattis pa fodelsedagen Pappan, hoppas du far en underbar dag med en massa semlor! (riktigt advunsjuk pa att jag inte far nagon)

Grattis till dej ocksa Alex, love of my life! Hoppas din dag ocksa blir fantastisk och drick inte for mycket, haha!

Nu ar vi da antligen i Australien, Surfers Paradise. Maste saga att ni kommenterar otroligt daligt for nagot sa radikalt som vi gjort, trakmansar!! Kan man juh lika garna sluta och skriva. Iaf,vi tog planet fran Kuala Lumpur, en riktigt trakig flygplats, hade faktiskt hogre forvantningar da det verkar vara knytpunkten i Asien. Jaja, en affar gillade vi iaf och det var en godisaffar med massa godis, notter och torkad frukt. Det braiga med den har affarn var att man fick provsmaka allt innan man kopte nagot, och i princip hur mycket man ville ocksa. Sa vi gick omkring en god stund och smakade nastan allt som fanns innan vi med omsorg valde ut lite godis och frukt att gora av med vara sista malaysiska pengar pa. Mums!

Som vanligt sog flygresan dock, tog dryga 8 timmar och vi fick knappt nagon somn alls. Sa helt slutkorda landade vi precis innan klockan 08:00 australiensisk tid. Blev inte direkt battre av att dem knappt tankte slappa in mej i landet. Forst fragade en tant ut mej, vart skall du bo, hur lange skall du vara har, skall du jobba, vem reser du med, vart har du varit innan, hur lange da, vad jobbar du med i sverige etc.. hm konstigt tankte jag nar hon val slappte igenom mej, da tog det ungefar 5 sekunder sedan hogg en kille mej och borjade stalla samma fragor fast annu flera. crazy!! Vi lyckades smuggla in kinesiskt salt och svenska akta havregryn iaf, vilket vi ar ganska stolta over for man far inte ta med mat in i landet, haha!

Trotta som vi var sa somnade vi i nederslafen pa var sang mellan 12 och 18, gjorde oss sedan i ordning och gick med alla pa hostelet till en nattklubb, hade ganska kul med nagra finska tjejer =) idag har det varit slott, lite sol och bad pa stranden och nu ikvall har vi varit ute pa en joggingtur, riktigt skont att fa springa av sig lite energi!

Men nu skall vi ga och laga lite mat so later guys!!

Malaysia - Bali - Sydney

Haha fuckers nu drar vi! Forut var resplanen foljande:
Malaysia - Bali 22/2
Bali - Sydney 3/3

Nu ser det ut som foljande:
Bali
Kuala Lumpur - Surfers Paradise 8/2 21:40

Awesome right? Vi bestamde oss for att istallet for o krakas pa Malaysia och alla jobbiga manniskor sa ar vi radikala. Med nasorna tatt mot skarmen letade vi efter billiga flygbiljetter och det blev Surfers Paradise, Australia! haha awesome! De ska bli sa otroligt skont med en hel manad i detta paradisets land! Nuvarande planen ar att sola och bada i Surfers, aka mot Byron Bay och festa och dansa pa borden (det ar obligatoriskt dar) sedan bege oss mot Sydney och flyga darifran mot Chrischurch den 9/3. Lovely plan right! Forlorar juh lite pengar pa de flygbiljetter vi redan betalat for men de e faktiskt vart allt for och slippa det har landet =) Right, Malaysia ar formodligen inte sa kasst som vi far det att lata.. men vi har verkligen fatt fel intryck, tyvarr.. Men men sa blir det ibland och nu skall vi njuta av sol och bad istallet, nagot vi ser valdigt mycket fram emot! Lovely!

Garkvallen pa China Town Market var.. hektiskt. Ganska kul att strosa omkring dar men kan latt bli for mycket nar alla forsaljare rycker och drar i en for att se at deras hall. Vi avnjot det med lite farsk ananas, mums!

Later mate!

Petronas Twin Towers!


The beach!



Fran nyar i Kina, full o gla!

Lordagskvallen avslutade vi med att smalla i oss ett helt glasspaket (istallet for kvallsmat) och diskutera alla nintendokonsoller som nagonsin gjorts. En valdigt viktig och intressant diskussion. Glassen gjorde de dock svart att sova och nar klockan ringde innan sex pa morgonen sa hade vi val sovit dryga 4 timmar kanske.. inte de basta! Trotta begav vi oss mot Petronas Twin Towers eftersom biljettslappet var 8.30 varje morgon och man skall vara dar i tid for att fa nagon biljett. Denna gang gick det bra och efter 1,5 timme i ko fick vi biljett till 9.30. Riktigt skont! Vi fick forst se en film om Petronas och vad dem gor for varlden typ, lite skrytigt. Sedan begav vi oss uppat mot the Skybridge som finns pa 41 vaningen. Med en hiss som akte 5 m/s sa tog detta ungefar 41-42 sekunder. Men tillrackligt laskigt nar man e hissrad! Lustigt att behova tryckutjamna oronen nar man aker hiss ocksa, haha! Iaf bron ar bara 170 meter over gatan, hela tornen ar 451,9 meter hoga. Sa sa jattemarkvardigt var det juh inte! Inget Eiffeltorn har inte, haha! Men men, vi fick vara fina turistbilder och nu kan vi antligen kryssa av tornen fran var lista!

En sak jag glomde skriva igar var att vi ar juh varsta fotoobjekten har. Alla smygtar typ kort pa oss, som gubben i buskarna (sorry Tobbe) haha! Har i KL har nagra killar forsokt ta kort pa oss och igar utanfor National Museum kom fem muslimtjejer fram och fragade om vi kunde vara pa ett kort med dem. Snallt poserade vi med dem, dem staendes framfor oss, tom framfor mej! haha, asiater e sa jakla korta! haha! hur kul ar inte det!

Ikvall blir det lite Central Market och China Town Market for var del, souvenirer ar det som star pa listan! och imorgon da hander nagot riktigt awesome... men det far ni veta da. lite spanning skall det juh vara ocksa, right?! =)

Love u darlings!

Pics!


Ananas-Emma



Emma pa The Beach!



I Penang. glad iaf!



Forsoket att supersmila nar man svettas jarnet i KL

Do u have a dick up your ass?

Snart lackar jag nog ur pa nagon forsaljare, stackars dem! haha, dem driver juh mej till vansinne. inte en enda dare lyssnar nar man sager att man inte ar intresserad.. igar utbrast jag tillslut "do u have a dick up your ass?" ar inte helt saker pa att han fattade men han lamnade oss ifred iaf, mission completed. haha!

idag tog vi en lang sovmorgon, varmen har tar juh kal pa oss! vid halv tolv at vi en efterlangtad frukost och hor o hapna, emma tyckte om havregrynsgroten, tom med appelbitar i! hon battrar sig! efter detta tog vi en promenad till national museum, men orkade inte slosa pengar pa att ga in sa vi studerade fordonen som stod utanfor, en jattegammal cool brandbil bland annat innan vi gick vidare till en park med massa olika saker i. bland annat en bird park, en deer park, en butterfly park och massa sant. vi gick in i en del med massa blommor och satt dar och njot (svettades) en timme.  efter en efterlangtad kall magnum mandel hade vi styrka att borja vandra hemmat. lunch blev en valdigt god hemmagjord vitloksbaguette, sa nu stinker vi mycket mumsigt med vitlok och man kan juh hoppas alla undviker oss, haha. till vitloksbaguetten at vi veggie nudlar. mums mums! varmen kor som sagt var helt slut pa oss sa ikvall ska vi bara chilla, ta en svang genom china town och marknaden som ar dar, se om vi hittar nagra cool plagiat. haha! imorgon skall vi gora ett nytt forsok pa twin towers sa ingen sovmorgon har inte, tungt!

Hoppas ni mar bra hemma i snon! Love u!

Vadda klader? Vi har juh semestaaaa!

Havregrynsgrot is the shit! Imorse ringde klockan halv sju, upp och kokade grot var det forsta vi gjorde! Vi skulle juh ta oss till Twin Towers som ar de hogsta i varlden for att titta pa utsikten och da skall man vara dar innan atta. Havregrynsgroten var delicious! Verkligen efterlangtat, vi har juh trots allt slapat pa 1,5 kg anda hemifran Sverige. Till och med Emma tyckte det var helt okay vilket ar ett stort framsteg! haha! Pa med joggingskorna och ut i trafiken! Dessvarre gick vi forbi vagen vi borde svangt in pa, och vid nasta vag satt det en stor ratta och at pa nagot sa dar ville Emma inte alls ga in, vi gick alltsa forbi och hoppades pa att det snart skulle komma en ny vag at det hallet vi skulle.... det gjorde de inte! Pa grund av ett trafiklyse som aldrig slog om blev vi fem minuter forsenade och hann inte fram till tornen innan atta. De slapper namligen 1000 biljetter da och om man inte ar dar da sa far man ingen. Vi gav upp och skall gora ett nytt forsok en annan dag. Istallet begav vi oss till alskade Starbucks for att ta en morgontreat! Det blev varsin hazelnut hot chocolate. oj sa mumsigt! det var sa man kunde forestalla sig all sno darhemma! smaken av varm choklad gjorde verkligen att man ville ut och aka pulka. markligt, haha!!

Morgan hall for ogonen for har kommer aterigen en toaletthistoria! haha. nar vi var inne pa en public toilett(en helt vanlig skandinavisk toalett) sa skulle jag stracka mej och ge emma var vaska. pa vagen tillbaka kom jag pa nagot satt at en dusch (varfor i helvete har dem duschar pa alla toaletter har i asien???) duschen satte igang och jag flog som ett skott av toaletten, radd som en fladdermus (internt skamt) sa, vi fortsatte alltsa var sightseeing genom staden, jag, helt nerduschad och fin! harligt right! Vi gick forst till Little India, inget markvardigt egentligen.. En indisk marknad och indiska restauranter. Men om man kanner asien ratt sa blir det battre juh senare det ar, och vi var juh relativt tidiga faktiskt! Efter det gick vi over floden och tittade pa en Moske foljt av Sultan Abduls building, dont ask my what it was.. vi laste bara pa kartan right! haha efter en svettpaus bredvid en fin fontan fortsatte vi mot National Monument som var en stor skulptur tillagnade de som kampat for Malaysia. Nar dem nu kampat! haha! I sculptur garden hangde jag i en skultur. inte sa bra gjort kanske men va fan, ingen malays ar sarskilt trevlig mot oss sa! trakigt faktiskt! Efter en nudellunch pa eftermiddagen sov jag middag nagra timmar, helt slut efter att inte kunnat sova nagot i varmen i natt. Istallet for att betala for fotmassage utnyttjade vi varandra och vara fossingar mar nu utmarkt I outta tell u! haha! underbart! Lagom nar vi kommit hem borjade det sporegna ocksa, och aska! tur att vi kommit in under tak iaf!

Blir bara en bild ifran Bamboo Island, Koh Phi phi, finns flera pa emmapling.blogg.se



Love u darlings!

Kuala Lumpur

Tjao!!

Nu har vi natt Kuala Lumpur efter fem timmar pa nagot jag skulle kalla lyxbuss! Saten var typ gjorde for 200-kilospersoner. Nagot som vi iofs kanner oss som nu for har har dem antligen kok pa vart hostel sa vi har for forsta gangen pa resan gjort mat! oj sa efterlangtat det var. Efter en kass frukost eftersom Penang inte hade nagra affarer har vi svaltit pa en buss i fem timmar och sedan sprungit runt i Chinatown och letat efter mat. Efter lite cirkus hittade vi en stor affar precis bredvid vart hostel, typiskt att vi inte tittade at andra hallet forst right?! haha! Sa vi handlade genast makaroner och champinjoner och gjorde en champinjonsas, och Emma, den elakingen, tvingade oss att ata upp allt sa nu rullar vi i princip fram! haha stort!

Imorgon planerar vi en springtur till Twin towers, hoppas vi far en biljett sa vi far aka upp och se utsikten over stan =) Dessutom finns det nog ingen som ar sa glad som jag, eftersom vi kommer kunna gora klok frukost imorgon = havregrynsgrot! Mums! Vi har trots allt slapat runt pa 1,5 kg havregryn i over fem veckor nu! haha =p

Later guys!

So we're moving on...

... ja, sa antligen sa lamnar man snart det har stallet da.. Ska bli sa superskont att satta sig pa en buss harifran. Slutdestination: Kuala Lumpur. Vi hade forst tankt aka till vastkusten och Perhentian Islands men dem e fortfarande stangda pga regnperioden. Typiskt! Langkawi ar lika folktomt som Penang och Pangkor tydligen samma. Vilket suger nar vi har sett fram emot att sola och bada. Men allvarligt. De gar inte har. Stranden har ar nastan obefintlig, och da ar vi anda pa det basta stallet pa Penang. Tidvattnet gor att det inte alls finns mycket strand att sola pa. Vattnet ar inte det basta det heller, grumligt anda in till land. Konstigt. Sen suger det juh att det knappt finns nagra kloka mat- eller frukoststallen. Eftersom det bara finns mini markets med kakor och chokladrussinbrod sa har vi numer inget att ata till frukost. Vi tankte ga pa jakt efter det sa fort vi ar klara har, och skojja inte, det behovs! I tva dagar nu har vi atit indisk mat.. mycket tveksamt dock.. Smakar inte alls lika gott som det thailandska koket trakigt nog. Hoppas hoppas hoppas att Kuala Lumpur ar battre, hall tummarna med oss!! =) Idag laste jag ut sista twilightboken, sa bra!! Langtar till o komma hem sa vi kan ha var maratonkvall (an sa lange bara med de tva forsta filmerna, men men)

Hoppas det ar super hemma och att ni overlever snon!

Beaches of Penang

This sucks, totally...

Sa som jag skrev igar sa ar alla manniskor har mer eller mindre creepy da dem stirrar pa en. Idag blev vi fotograferade av en gubbe som stod bakom en buske och gomde sig nar vi lag pa stranden och solade.. Sa, bli inte forvanade nar ni porrsurfar runt och hittar bilder pa tva halvbruna skandinaver med full koncentration i varsin Twilightbok, de ar vi! hm riktigt ackligt... Dessutom finns nastan inga matstallen alls, verkar helt tomt. Tur vi har lite brod och russin kvar till frukost imorgon.

Idag checkade vi alltsa ut fran Hotell Oriental och begav oss med buss till andra sidan av Penang. Vi vaknade valdigt snabbt nar det knackade pa varan dorr, bada livradda borjade fundera om vi forsovit oss forbi utcheckningstiden.. Hm, kolla klockan. De hade vi inte. Sa vi tog vara mackor och satte oss i sangen for och ata frukost. Helt plotsligt oppnas dorren och en man kliver in, blev forskrackt da han ser att jag sitter dar i bara trosor och tuggar russin. han stangde snabbt dorren igen! Ganska komiskt. Men han slutade inte irritera oss for de, han knackade an en gang sa jag blev tvungen att kla pa mej for att ga upp och fraga vad han egentligen ville. Med ett smile fragde han: Cleaning?  vem fan vill ha cleaning nar vi sitter nakna i sangen och ater frukost? Mad!

Later guys!

RSS 2.0
¨