Anpassad sökning
bloglovin

New Zealand = My new home?

Hey darlings!
Vi har anlant till Nya Zealand, sorry att vi inte meddelat detta men det har varit svart att hitta datorer! Skoja inte att det var med nojd och nappe som vi kom hit dock! Kranglet borjade pa Sydney flygplats vid incheckningen. Dar upptackte dem att vi inte har nagon hemresebiljett. Det enda vi har ar en biljett till Brazil och det duger inte for vi maste ha en biljett till ett land dar vi far lov att stanna. I detta fall, Sverige (hemland) eller Australien (dar vi har ett visa som gar ut i november) Med panik fragade vi om hon verkligen menade allvar, det gjorde hon. Sa antingen skulle vi ga och boka en biljett fran Brazil till Usa och fran Usa till Sverige eller sa skulle vi ga och boka en tillbaka fran NZ till OZ. Det blev det sista alternativet! Bokade en helt avbokningsbarbiljett fran Auckland till Sydney och fick betala 1089 dollar (ganger 7 sa far ni det i svenska kronor) och sprang sedan tillbaka till incheckningen. Dar hittade de forst inte mitt visa till OZ sa de tog annu langre tid. Val i security check fastande vi ocksa (vi hade nu valdigt brattom) Ingen sa till oss varfor de inte slappte igenom oss heller vilket inte gjorde var frustration battre. Tillslut fick dem fram att vi hade vatskor i vara vaskor. Visade sig vara var underbara brazil nut body butter. Surt och slanga den men sedan sprang vi vidare. Hann som tur var med planet och det gjorde aven vara finska vanner fran Surfers Paradise, Anina och Lisi.

Sov pa golvet pa flygplatsen i nagra timmar och akte sedan for att hamta var wicked campervan! Haha sa javla roligt. Nu har vi kort omkring i den i fyra dagar och det ar svart att inte alska den! Superlaskigt att kora pa fel sida vagen men va fan, vi har val varit med om varre och an sa lange inga skador skedda! Borjade farden mot Akaroa dar det skulle vara en underbar utsikt. Sov dar over natten och korde sedan nerfor bergen igen pa vag mot Timaru. Det ar verkligen svart att inte bli foralskad i detta land vid forsta ogonkast! Utanfor bilfonstret aker ett vackert landskap forbi. Massor av berg och sjoar, hagar fulla med alla djur du kan tanka dig ( lamm, kor, radjur osv) Helt underbart! Orkade inte sova i Timaru eftersom det regnade sa vi fortsatte var fard mot Fairlie. Dock skulle vi prova oss pa att laga mat forst, det var ganska kul. Pa med var gastub och pa med en kastrull nudlar (det gar snabbt och det var askallt) helt plotsligt borjade hela tuben att brinna (kanns inte helt sakert nar en gastub star och brinner!!!) och da kommer en polisbil korande och undrar hur det gar... lite nervos och livradda svarar vi att gastuben nog inte skall brinna!! Slacker elden och lagar gastuben och polisen kor vidare. Sa bra gick vart forsta forsok att laga mat! Haha!

I Fairlie campade vi brevid en toalett med varmvatten!! (Ja ni vet inte hur uppskattat vissa saker kan vara) Pa morgonen tvattade jag darfor haret i handfatet och mycket fraschare satte vi kurs mot Aoraki Mount Cook, New Zealands hogsta berg! Aven denna dag satt vi med nasorna klistrade i fonsterrutan och bara njot av utsikten! Underbart! Pa vagen dit stannade vi vid Lake Tekapo dar the Church of the good Shepard lag. Oj oj oj! Sjon var turkos, en farg pa vatten jag aldrig sett forut, verkligen svart att slita ogonen ifran. Kyrkan lag uppe pa en lite kulle, valdigt mysigt. En liten stenkyrka med enbart ett fatal bankrader och en underbar utsikt over Lake Tekapo! Korde vidare och nadde Mt Cook dar det blev lunchdags! Blev ingen vandring i berget eftersom det regnade lite. (Vi har faktiskt inga jackor!) Fortsatte darfor mot Oamaru dar vi skulle skada pingviner! Lite ledsna blev vi nar vi upptackte att det kostade ganska mycket, det var kallt som tusan och att man inte fick ta nagra kort. Vi omplanerade och kakade tacos pa parkeringen istallet, haha! Sedan utmanade vi var Bettan (var van ar malad med en massa pirater och doskallar pa, ascool) upp for den brantaste backen vi kunde hitta i stan. Med mycket peppord och mutor (om ny bensin och olja) sa orkade vi oss upp och fortsatte sedan farden mot Yellow eyed penguin colony. Trakigt nog sag vi inga pingviner dar heller och det blaste for kallt for oss att ha talamod att satta oss ner och vanta. Men glada var vi for vi fick se palssalar istallet, vilka tjockisar! Akte vidare till Moeraki (ursakta stavning) och slog camp dar for natten. Svart att sova eftersom vi bada fortfarande ar forkylda och jag i princip hostade lungorna ur mig! Kul semester!

Idag har vi varit i Emmas paradis! Bokstavligen talat!! Vi har besokt Cadbury Chocolate Factory, och ja, det var nastan lika coolt som i Kalle och Chokladfabriken. Vi lar fa ata choklad till frukost, lunch och middag nu i flera dagar! Haha! Vi fick se ett chokladfall! Ett ton choklad rann 30 meter pa 30 sekunder. Det var sjukt mycket choklad! Haha! Nu kommer Emma vara nojd i nagra dagar ialla fall (hon har sett fram emot detta i flera dagar). Underforstatt ar vi alltsa nu i Dunedin pa ostkusten av NZ. Besokte Larnach Castle, det enda slottet pa hela NZ, tidigare idag. Lag langst upp pa ett berg med en slaende utsikt.

Var bil ar som sagt var inte den basta i uppforsbackar vilket gor det lite krangligt har! Det ar juh uppfor och nerfor hela tiden! Haha! I uppforsbacke tappar den fart pa en gang och vi bildar langa koer efter oss. Kul!

Nu skall vi aka ut till Otago Peninsula och se pa Albatrossar, pingviner och salar! Sjukt laskigt med sa mycket faglar tycker jag men jag kan val springa tillbaka till bilen om det blir alltfor laskigt!!

See ye!

Kommentarer
Postat av: Suzanne

tråkigt att ni hade svårt att komma ut från Australien :( Annars låter det som ni har det bra.Man blir avundsjuk.

Ta det lugnt med körningen.

Saknar dig

Puss o kram

2010-03-13 @ 07:49:27
Postat av: Henrik

Tur att det löste sig och att ni kom i väg. Alltid är det något som ska krångla, men i slutändan så verkar det alltid lösa sig för er i alla fall.



Men jag fattar inte varför ni hade tänkt skada de stackars pingvinerna! Vad har de gjort för ont för att förtjäna det? :-)



Kräm

2010-03-13 @ 09:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se