Anpassad sökning
bloglovin

Vientiane!

Sa med nattag bar det av fran svettiga och hektiska Bangkok mot ett annu svettigare men lugnare Vientiane! Vi for 100 bath fick vi andra var tagresa till en dag tidigare vilket medforde att vi fick varsin upper bed i taget. helt okay faktiskt men kinataget var faktiskt battre i jamforelse! var tagvagn kryllade av svenskar vilket ar lite komiskt! Blunda nu morgan om du ar trott pa mitt prat om toaletter for har kommer annu mera toalettfakta! Pa detta tag var det ett slags mellanting mellan vanlig traditionell toalett och huktoa! Vilket gjorde det ganska knepigt till en borjan.. Det komiska borjade snarare nar jag studerade toaletten ett tag och insag att allt som kom ner i toan ramlade ratt ut pa tagsparet! NASTY! haha det var bara ett hal ratt ut i ingenting! haha komiskt! Sa nar ni ar i Thailand people, SE UPP FOR TAGSPAREN! dar kan man nog finna det mesta!

Efter att ha letat upp ett hostel for natten tog vi oss en valbehovlig frukost pa Scandinavian Bakery dar dem bland annat saljer ahlgrens bilar, skumtomtar, julmust, marabou och swedish snuff! haha lite komiskt att det produceras svenskt snus i Laos! vart skall varlden ga ma tro?! Efter frukosten gav vi oss ut pa sightseeing for fot vilket innebar en valdigt lang promenad, cirka 5 timmar! Vientiane ar en valdigt mysig och lugn stad om man jamfor med Beijing och Bangkok.. har sitter forsaljarna langs gatorna med sina sma kottspett och allmant udda matkombinationer. alla ar trevliga och hjalpsamma och man finner pa nagot satt ett inre lugn, som i Wat Po! Vi var bland annat uppe i Vientianes motsvarighet till Arc de Triomphe! valdigt vackert. (nagon som foresten vet om Laos varit en fransk koloni? det verkar sa) cirka 200 trappsteg upp var det och eftersom vi var ute pa en 5 km springtur igar sog det lite extra i laren nar vi val kom upp! Vi var aven vid Vientianes stolthet, en stupa! That Laung om jag inte minns helt fel. En stor byggnad helt i guld (undrar om man kan sno med den och bli rik?!)

Eftersom var sollotion lag langst ner i vaskan sa glomde vi lite av att smorja in oss, vilket har lett till att vi ser lite mer rodaktiga ut nu an innan! haha typiskt! Imorgon eller overmorn bar det vidare 3 timmar med buss till Vang Vieng som skall vara the backpackerplace to be i Laos. Skall bli spannande!

Halsa mummu att vi inte fryser!
Puss darlings!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Under andra hälften av 1800-talet hade Frankrike erövrat ett område som motsvarar länderna Vietnam, Kambodja och Laos. Kolonin kallades för Franska Indokina.

2010-01-11 @ 14:54:49
Postat av: Suzanne

Lite avundsjuk blir jag.Hoppas all är bra ned er. Pussar o kramar

2010-01-11 @ 16:11:12
Postat av: Jessica

Det där med toaletterna rätt ut på spåret gjorde man i Sverige förut också bara så du vet :)

2010-01-11 @ 17:06:54
Postat av: Henrik

Efter att ha läst om dina toalettäventyr så har jag blivit inspirerad och ska därför bygga om min till en huktoa! Det måste ju vara kanonbra träning för benen! Om du kommer och hälsar på mig nån gång så kan du sitta på huk och drömma dig tillbaka och tänka på din resa ;-)



Angående stupan, sno den inte. Den är gjord av kattguld :-)



Förresten, konstigt att ni fick låna kläder för att ni var för nakna för att gå in i det där templet. Det kan aldrig bli för naket! De är inte kloka, de där thailändarna!



Pööööss

2010-01-11 @ 19:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se