Anpassad sökning
bloglovin

Under stromavbrott i Kisoro

Sa Master Spoon haller pa att bli lite smatt galen pa detta muzungo.. Man kan inte direkt vara anonym har i Afrika. Vart vi an gar stirrare dem.. Haromdagen slutade en hel skolklass leka och stod bara och stirrade pa oss genom staketet. En gammal tant lutade sig emot sin vandringskapp med hakan och bara stannade och glodde. Kvinnor pa vag till marknaden med diverse prylar pa huvudet avbrot sin promenad for nagra minuters stirr pa vitingarna i stan.. De som inte avbryter sina sysselsattningar skriker muzungo eller liknande efter oss... Man kan lungt saga att det inte ar alla dagar som man ar upplagd for att leka cirkusdjur.. Vi borde borja ta betalat for att glo pa oss, vi skulle bli miljonarer pa nolltid!

Barnhemmet vi var pa igar drivs av en brittisk pastor och finansieras helt av nagon brittisk organistaion.. Det var nyoppnat, fran 2006, sa alla byggnader var annu fina och frascha. Barnen som bodde har var mellan 0-2 ar och hade antingen blivit overgivna eller sa hade deras mammor dott, oftast i barnasang.. Tragiskt.  Det kanns sa overkligt nar man far traffa de har barnen som inte har nagonting har i varlden, och som helt lever pa det goda av andra manniskor. Ingen av de som bodde dar var HIV-smittade sa det var juh skont att hora. Kvinnorna som jobbade dar tjanade 60 000 USH i manaden, vilket blir 150 SEK. Att jamfora med ar att en limpa brod kostar cirka 2000 USH, 1,5 liter vatten 1500 och en grillad majskolv 300.. Ni kan sjalva rakna ut att for de pengarna har kvinnorna knappt rad att forsorja sig sjalva, inte mindre en egen familj.. Man forundras hur dem far livet att ga ihop..

Vi har antligen bestamt att vi skall trekka gorillor har i Uganda, redan imorgon faktiskt. Da bar det av emot Bwindi och det ska bli nice hoppas jag. Som tur var ar gorillor juh vegeterianer sa vi har juh inget att oroa oss for  ;)


Som svar pa era kommentarer sa har Mama Dangerous aka Mama Peaceful ratt, det var inte overdrivet smart att ge barnen saker fullproppade med socker. Det far vi tanka pa till nasta gang, som tur var ar iaf inte Digestive dem varsta kakorna man kan bjuda sma barn pa!
Syster Yster: Vi vill inte veta att du sitter o myser med vin nar vi sitter i stromavbrott o fryser! Dock njot vi av helgen igar och drack tva ol och spelade kort i askans dunder.
Spoon och Mr Bobo's Mammor: Ja det sliter i vara hjartan av att se hungriga barn, och att veta att man inte kan gora sarskilt mycket. Hur man an vander och vrider sig till problemet kanns det fel. Man vill juh ge dem, samtidigt kan vi juh omojligt ge alla hungriga barn vi moter. Dessutom spar vi pa den jobbiga kulturen dar vi vita ar rika och de svarta ar fattiga.. Sa fort de ser en vit blir det en konstigt ha-kultur dar de forvantar sig att fa nagot, pa grund av var hudfarg.. Aven detta blir fel i slutandan. Jag vet helt arligt inte hur man skall bemota det. Annat an att vi gar pa magkanslan, det enda vi kan gora.

Haromdagen var vi vid banken da vadret fick for sig att bli cp. Pa tva sekunder skiftade molnen farg fran vit till svart, askan borjade dundra och det rent ut sagt pissade ner regn. Gatorna tomdes snabbt pa folk och vi tog skydd under ett tak. Dar stod vi i sakert en timme och vantade pa att regnet skulle latta. Tillslut gav vi upp och sprang ut i regnet alla tre. Skoja inte att afrikanerna skrattade nar tre muzungos kom springande i hallregnet.. Efter cirka en km var vi hemma igen, dyngsura och kalla.. Inte jattemysigt direkt. Det var dessutom stromavbrott som vanligt sa en varm dusch var inte att tanka pa.

Jag har btw fatt se en afrikan som hade brattom for forsta gangen sedan vi kom till Afrika, vilket nu borjar narma sig 6 veckor sedan.. Pa vart motel, Graceland, sa har alla jattebrattom. Maten kommer efter kanske 30-40 minuter istallet fro 1-1,5 timme som vi ar vana att vanta. Maste erkanna att det ar lite ovant att inte behova bestalla maten innan man blir hungrig. Detta har vi gjort forut da vi annars hungrat ihjal i vantan pa maten..

Har jag foresten talat om att vi dopt  om kortspelet Neger och President (av uppenbara skal) till Mao och Kines.  Vi har insett att de skulle bli en jobbig diskussion om nagon kom fram och undrade vad vi spelade och vi skulle forsoka forklara oss. Av sakerhetsskal ar darfor spelet omdopt!

Mamma du kan hals till mummu att vi ata ordentligt och att vi klar oss varmt! En ny frukostfavorit (Vi har trottnat pa mogligt brod och atit motellets frukost nagra dagar) ar omelett med chapati, dem steker typ ihop det. Valdigt mumsigt tycker Spoon! Du kan aven halse att jag har skick ett nytt kort. Sa vi skota oss vi..!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Vi kan hälsa att Princessan Bubbelgum har blivit stadsbo och installerat sig på balkongen.

Tror han kommer bli en alldeles utmärkt stadsbo. Och nej, det var inte min ide. Det var mammas.

annars?



Tror det är nyttigt att lära sig lite "manana Manana" tänk i våran alldels för stressiga, industrialiserade värld. även om det inte är så charmigt när man är skithungrig.



Puss från syster yster

2011-10-02 @ 11:03:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se