Anpassad sökning
bloglovin

Topplista på smultronställen i Sydney

Sydney är utan tvekan en av mina favoritstäder. Staden känns väldigt liten men fylld av många smultronställen. Det går helt utmärkt att ta sig omkring för fot, även om ett besök vid Bondi beach eller Manly beach kräver tåg- eller busstranssport. Det är en speciell atmosfär som gör att man blir förtrollad av Sydney. Värmen är nästan lika stor ifrån människorna man möter som från solen och det är svårt att inte charmas av the aussie accent.

Dessa är mina guldkorn ifrån en av de bästa städerna på det södra halvklotet!

Royal Botanical Garden är perfekt för både lata söndagar eller hurtiga träningsdagar. Du finner parken öster om Operahuset och Circular Quay och det är en vidsträckt park med många gröna gräsmattor att lapa sol på. Gå in igenom Woolloomooloo Gate på östra sidan av parken, ta först en sväng in i kaktusträdgården och fortsätt sedan emot palm garden. Palmerna är fulla av flying foxes, stora fladdermöss. Dem kan se skrämmande ut för dem är både väldigt stora och har ett förskräckligt läte, oftast är dem dock helt ofarliga. Parken är oftast full av lekande barnfamiljer, söndagsmotionärer, picknickgäster och förälskade par. Den passar helt klart alla. Fortsätter du promanden väster ut kommer du tillslut fram till det vackra Sydney Opera house!

 



Scruffy Murphy's på Liverpool Street är en skön sportbar. För en backpacker som inte vill missa engelska fotbollsligan är denna bar perfekt. Även fast det är en stor tidsskillnad mellan länderna kan man utan besvär slå sig ner kl tolv på natten för att se sitt favoritlag i direktsändning. Vissa kallar den sunkig, jag skulle kalla det äkta sportbar! För den som inte är sportintresserad är det ändå ett sant nöje att se 100-tals britter skrika och bli upprörda över matchresultatet. Av de tre våningarna är det endast på den överst som det visas sport, på de övriga två finns dansgolv för dem som tröttnar på att titta på matcher. Helt klart värt ett besök!

Kings Cross är meckat för backpackers. Billiga hostel och en bar i varje hörn, vad kan mer begäras? Man borde väl avskräckas av att det även är meckat för knarkare, prostitution och stripklubbar. Trots allt detta finns det en klar charm med området. Gå ut och ta en öl efter en lång dags shopping eller käka en god falafelrulle på ett av de många snabbmatshaken. Dansa till långt in på morgonkvisten på World Bar.

Starbucks Överskattat eller underskattat? Bedöm själva! Men som svensk där det enda Starbucks finns på Arlanda flygplats så blir i alla fall mina kaffesucktande gener lyckliga när dem ser den välbekanta gröna skylten. Under mitt första besök i Sydney 2008 blev jag besatt av deras toast. En underbart saftig toast med oliver, soltorkade tomater och pesto. Att rekommendera om ni någon gång får chansen att testa. Hur underbart är det inte att slå sig ner i deras sköna fåtöljer tillsammans med gott sällskap och en stor kopp Caramell Latte?

Darling harbour ligger i centrum av Sydney. Efter en lång dag på Sydney Aquarium och Sydney Wildlife World kan du varva ner i en biofåtölj på IMAX biografen som ligger strax bredvid. Området är även fullt av bra restauranter, barer och ett stort shoppingcentum. Själv föredrar jag att sitta vid hamnen och bara njuta av stunden. Vänta tills solen gått ner och ta sedan bron över hamnen, därifrån får man en underbar utsikt över Sydney by night!





Paddy's Market är en stor inomhusmarknad som du finner i Chinatown. Här kan du fynda allt från smycken, kläder, väskor och annat krimskrams till färsk frukt och grönsaker. Det brukar alltid vara ganska mycket folk här så det kan lätt bli trångt bland alla stånd. Om man vill köpa souvenirer är Paddy's Market stället att göra det på. Det finns mycket fina boomeranger, vinhållare och didgeridoos för den som vill köpa typiska australiensiska souvenirer och det är alltid väldigt bra priser.


Detta är några av mina favoriter i Sydney. Har ni vägarna förbi, upptäck dem själva och gör er egen bedömning. En sak är säker, det finns en plats i allas hjärtan för Sydney!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se