Anpassad sökning
bloglovin

Ni hao!

Antligen framme i Bejing! Flygresan gick bra trots nara fyra timmars forsening och ingen somn alls, skoja inte att vi var slutkorda nar vi val kom till hostelet. En kinesgubbe holl pa att do i Emmas kna ocksa pa flyget, scary! Val framme fick vi ga igenom en varmekamera, dem ar uppenbarligen livradda for att fa in sjuklingar i det har landet. Fem minuters tagresa och vi var antligen framme vid bagageutlamningen, strange thing!

Hostelet ja, P.  Loft Hostel, ar juh en aningen... vad ska man saga, speciellt?! Sangarna bestar av lakanbekladda brador i princip, sjukt ont att sova i dem. Toaletterna ar inte dem basta dem heller, man gor sina behov, slanger sen pappret i en sopkorg bredvid...why u might ask.. well we dunno! Forstoppning lar bli ett stort problem pa denna resa genom Kina. Igar provade vi for forsta gangen en huktoa.. u know tva fotsteg och ett hal i mitten som man hukar sig over. Dessa toaletter finns overallt, alla kopcentrum osv.. Annu varre blev det nar vi var och firade nyar med nagra fran vart hostel pa ett annat hostel, dar fanns ingen toa! Sa det var bara att leta oss ut i granden for att anvanda public toilets..nasty i tell ye! Har var det aterigen sanna huktoaletter, med bara en liten skiljevagg emellan.. sa dar satt jag och emma och pratade (skit) samtidigt som vi gjorde vara behov, notice det fanns inget papper..

Igar gick vi upp tidigt for att bege oss till Himmelska fridens torg samt Den forbjudna staden.. Vi visste inte riktigt vart vi skulle sa i tron om att alla kineser formodligen skulle mot samma mal foljde vi efter hjorden av kineser. Genom en metalldetektor, betala for att bli av med vara vaskor och val i kon borjade vi ana att vi nog stod i ko till nagot helt annat! Turned out we were right! Vi gick in i ett gigantiskt hus och i forsta salen fanns tusentals blommor och i mitten en stor staty av Mao sittandes i en stol.. Vi borjade nu inse vilket hus vi faktiskt vara i och dam dam dam dam dam daaa! Mao Zedong lag dar, inglasad och balsamerad sedan slutet pa 1970-talet, nasty! Igen! Smatt forvirrade letade vi oss ut, hamtade ut var vaska och begav oss mot Den forbjudna staden istallet.. Vid det har laget var vi sma vandrande istomtar och motivationen lag inte pa topp! Den forbjudna staden var ganska haftig, tillsammans med hundratals andra kineser vandrade vi omkring dar inne. Kylan tog till slut overhanden och vi tog tunnelbanan till Xidan, en stor marknad. Flera vaningar fullproppade med massvis av roliga grejer. Dagen kap, en jattemysig och varm Musse pigg troja samt en mossa med bollar pa, till det valdigt bra priset av 80 yuan, ungefar 85 svenska!

Nyaret firade vi som sagt med middag tillsammans med nagra personer fran hostelet. Hardtraning kan man val egentligen kalla det for nu ar vi mastare i konsten att ata med pinnar! haha, n thats not that easy i tell ye! Kinesisk mat ar ganska gott faktiskt. Det konstiga ar dock att man dricker te till all mat, eller varmt vatten. Whats up with that? Vi dansade in nyaret med massvis av kineser, en svensk, en australienare, en israel och nagra enstaka engelskman. En riktigt rolig kvall och kl 6 i morse tog vi forsta tunnelbanan hem till vart hostel och sov till halv sex. haha! Denna dag har alltsa precis borjat och vi avslutar nog den alldeles strax. Akte ivag och kakade pa en resaurant med alla som bor i vart rum, sjukt trotta var vi bada och dem lurade oss att kopa massvis med mat. Dem ater juh fan som hastar har allihopa! Vi har aven borjat vart nyarslofte. Att trana, armhavningar, situps, rygglyft och plankan ar det som skall goras varje dag!

Imorgon ar det kinesiska muren som star pa schemat, vi skall till en del som heter Badaling, ungefar 70 km harifran! Det skall bli kul men kommer formodligen bli sjukt kallt! Uscha! Den tredje skall vi checka ut fran detta hostel och vi lar nog paborja var resan nerat da ocksa.. Far se vilket som blir nasta stopp, skall forsoka ta oss till tagstationen och bemastra konsten i att kopa biljetter for det ar inte helt enkelt har har vi hort!

Well nu skall jag lamna over datan till Emma so ill see u when ill see u!
Puss & Godnatt
(Mamma, halsa till Mummu att vi inte fryser nagot alls, och vi ater ordentligt!)

Kommentarer
Postat av: Morgan

Haha, huktoatletter har man allt hört talas om xD

Passa er för "bai-yo" (stavning?), nån slags inhemsk sprit som smakar rävgift.

Saknar er redan!

Hoppas på lika bra inlägg i framtiden:D

Kramar i massor!

2010-01-01 @ 17:08:38
Postat av: Lovisa

FINT! :) Låter som en bra dag tycker jag. Varför migger han inglasad sen 70talet undrar man ju då?!? HAHA, fick ni se muren?

2010-01-01 @ 19:08:36
Postat av: Suzanne

Ni verkar ha kul trots kylan.Här är allt som vanligt har kommit snö idag.

Ska hälsa från Sofi o Linda,

Pussar o kramar mamma,pappa ,Jessica o Micke

2010-01-01 @ 19:19:08
Postat av: Henrik

Bortsett från det försenade flyget och den uteblivna sömnen, så verkar ni ju ha fått en riktigt bra start på resan! Lite lustigt att Kina trots sin utveckling de senaste åren inte har kommit någonstans när det gäller toaletter. Ett hål i marken? De är inte kloka de där kineserna... :-)



Hoppas precis som herrn ovan på lika bra inlägg framöver. Må ni slippa äta med trasiga pinnar :-)



Kramar och en rulle toapapper :-)

2010-01-02 @ 01:02:56
Postat av: Sarah och Bobi

Låter som en spännande start! Ni kommer ju vara pumpade ninjas när ni kommer hem! :) God fortsättning på er!

2010-01-03 @ 12:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se