Anpassad sökning
bloglovin

Its snowing in Beijing!

So, how about that! Its really rare to see snow in China, but you know what its fucking snowing right now!! Not cool!

Igar bar det av pa annu ett aventyr, denna gang till Badaling, en bra bevarad del av den Kinesiska muren (The great wall or like some chinese people like to spell it The geart wall) Eftersom vi ar ascoola och nastan kineser by now sa bestamde vi oss for att ta den lokala bussen istallet for turistbussen. Det borde vi inte ha gjort =P Det tog oss ungefar 45 minuter att hitta ratt buss eftersom inte en enda dare i den har stan fattar engelska, riktigt frustrerande. Val pa bussen fick vi betala 24 yuan T/R istallet for ungefar 90 yuan som turistbussarna tar, vi tjanar pengar hela tiden! Att bemastra den kinesiska muren efter ett snoovader ar dock inte det lattaste kan jag tala om.. Vi stod vid ett vagkval och tankte, vilken vag skall vi ta? Vi valde saklart den som sag ut att vara minst folk pa... Forklaringen till detta fick vi en stund senare, denna del var mycket brantare och mycket svarare att ta sig uppfor an den andra. Gaendes i 90 graders vinkel tog vi oss upp, avnjot den underbara utsikten atandes varsitt apple och borjade mer eller mindre frukta hur vi skulle ta oss ner.. Ner kom vi iaf, mer eller mindre akandes likt graciosa snowboardakare med ett fast grepp om ledstangen, tur nog var det for vi sag manga som akte omkull i snon!

Val nere fran muren tog vi oss tillbaka till Beijing (Badaling ligger ungefar 70 km norr om Beijing) och begav oss till tagstationen for att kopa tagbiljetter vidare ner mot varme. Syftet var att aka till Hanoi i Vietnam, eftersom inte en javel forstod vad vi ville slutade det med att vi kopte biljetter till Hong Kong dit det bar av imorgon. Det intressanta ar att det tog cirka 1,5 timme for oss att bli forstadda, runtskickade i olika koer osv. och allt detta skedde utomhus?! Dont ask me why, but it was freezing cold! Jag antar att det var pa grund av denna kyla som alla runt omkring oss stod med millimetersavstand ifran oss. Dar stod vi, jag och Emma och forsokte prata med tanten i luckan, med en kines kikandes over varsin axel och en staendes pa ta emellan oss for att se vad som forsiggick.. Strange!! Kosystem ar iaf nagot som inte existerar i Kina. Har gillar manniskor att sta valdigt nara, helst flasa varandra i nacken, smeka varandras rovar osv.. Liknar valdigt mycket forspel skulle jag pasta? Kanske darfor alla anvander munskydd, for att inte sprida konstiga sjukdomar nar dem star och juckar pa varandra i vantan pa vad dem nu koar till =D


Idag gick vi upp tidigt som vanligt och tog oss till Sidenmarknaden och Parlmarknaden. Flera vaningar fulla med allt mojligt, klader, skor, elektronik, vaskor, souvenirer, sidentyger (saklart). Nar vi val kom till parlmarknaden var det som att kliva in i alla tjejers dromvarld. Rad efter rad fulla med parlor och smycken i alla dess former! Underbart. Dock ar dessa marknader valdigt stressand och pa detta stalle kunde vissa faktiskt engelska, even svenska! Eller they know how to say, wanna buy this or maybe that? And also, pretty ladies titta har! haha! Emma kopte ett par awesome snygga roda jeans fran en kille som blev riktigt arg, maste vara for att vi fick till ett riktigt bra pris, aye! Vi kopte aven pa oss nagre souvernirer for cirka 40 kr, helt okay =)

Ikvall har vi varit ute med alla fran vart rum och atit, det blev stirfried rice with vegetables, nudlar med gronsaker och nan, ett typsikt kinesiskt brod. Typ grillat med en massa starka kryddor pa. Ganska gott! Aterigen serverades te till maten, konstigt! Och alla at hur mycket som helst, vi ar verkligen sma i maten har, haha! Detta kostade oss tillsammans cirka 30 kronor, helt okay!


Btw, det dar om HK galler inte langre, vi planerar nu att hoppa av en stad innan HK i Guangzhou. Harifran skall det vara mycket enklare att ta sig vidare till Vietnam, vi vet dock inte nar det blir av. Kanske blir vi kvar i Guangzhou nagra dagar, vi far se! Hong Kong raknas tydligen inte till Kina och man maste ha ett multi entry visa for att kunna aka dit och sedan "tillbaka" in till Kina igen.. Strange...IGEN! Dont ask us why! haha

Slutsats efter Kina: Kineser ar konstiga!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!
XOXO!!

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Grattis ni åker till rätt stad.

Kallas för Kinas svarta får.Hög kriminalitet o opersonliga gator.

Hoppas du har med pärlor hem och lite sidentyg;)

Kramar o pussar

2010-01-03 @ 18:27:15
Postat av: Henrik

Kul läsning igen, och vad ni verkar ha roligt! Är det lugnt om jag tar första bästa plan och hänger på resten av resan? :-)



Men vad är det som är konstigt med hur dem köar? Så fungerar det i Kalmar också. Du ska få se nästa gång du kommer hit ;-) Blev det någon mätning av muren?

2010-01-03 @ 18:38:52
Postat av: Morgan

Naj, va sägar ni! Är kineser konstiga o förstår inte engelska:P



Guangzhou verkar bra dock, en polare i klassen har sagt att det är en schysst stad!

Hoppas nu ni finner er väg mot varmare breddgrader.



Puss och kram, skumbanan!

2010-01-03 @ 21:22:14
URL: http://bitoklandmofo.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Oj låter som ni har fullt upp. Oskar hälsar att det var coolare att se inglasadekillen än muren. Hoppas det är fint dit ni ska nu och att ni slipper snön. Det gör inte vi.

2010-01-03 @ 21:43:34
Postat av: Lovisa

Hihi, jag hittade cd'n idag josefine! :) Ska kolla på den såfort jag kommer tillbaka till sthlm.

2010-01-04 @ 17:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se