Anpassad sökning
bloglovin

Spoonie & Pookie pa nya avenTYR!!

Hola!

Sa i taxin pa vag over gransen mellan brasilien och argentina stannade plotsligt chaufforen och pekade ut genom fonstret. Ungefar som pa treriksroset, for vi stod pa gransen mellan argentina, brasilien och paraguay! Haftigt! =)

Vi hade ocksa varldens flyt som lamnade Rio i tid. Samma dag som vi akte borjade det regna som tusan och allt regnande har tydligen lett till oversvamningar och dottsfall. Hoppas alla vara nyfunna vanner mar bra!

I onsdags akte vi till den argentinska sidan av Iguazu, ett jattestort vattenfall och enda anledningen till att vi faktiskt akte buss ner emot Buenos Aires. Val inne i parken tog vi ett sott litet tag till Garganta del Diablo. Gick sedan lite over en kilometer pa en bro som gick over floden. Man markte tydligt nar man var framme kan jag tala om. Helt plotsligt fick vi varldens duschar ifran ingenstans. Vattenfallet var jattehaftigt! Stod och tittade ner nar mangder med vatten forsade over kanten pa vag emot avgrunden. Gick inte ens att se botten av vattenfallet. Verklige jattestort, lite overkligt att i princip sta pa ett vattenfall. Med jamna mellanrum, nar vinden lag pa at fel hall vill saga, fick vi rejala duschar! Tog sedan taget tillbaka till Central for att titta pa vattenfallet underifran. Gick en runda i skogen dar man pa nagra stallen fick en riktigt fin utsikt over fallen! Nojda och glada akte vi tillbaka emot hostelet!

Gratis ar gott heter det juh. Detta tog vi pa storsta allvar da vi tog fram en plastpase och fyllde med applen och crossianter fran frukosten pa hostelet! Haha! =) Vi ar juh fattiga backpackers!

Pa kvallen satte vi oss pa bussen emot Buenos Aires! OJOJOJ vilken buss skall jag saga. Saten var sa breda att det fick plats minst 3 Josefinerovar i dem och lika mjuka som tusen babyrumpor! Ni kan juh forsta vad detta innebar! Vi sov GOTT!! =) Hela tiden visade de filmer, en med den mycket heta Vin Diesel ;), sa resan gick valdigt snabbt! Under de dryga 17 timmar vi spenderade pa bussen var det inspektion av polisen minst fyra ganger. Tva av dessa ganger var vi tvungna att visa pass och de letade aven igenom Emmas vaskor. De tva andra gangerna var mitt i natten nar vi satt och halvsov. Argentinska polisen ar tydligen hard, letade de efter knark ma tro??  

Val framme i BA tog vi taxi till vart hostel. En mycket glad chauffor som glatt pratade pa pa spanska med oss. Helt plotsligt blev vi staende och vanta och da sager han glatt "el presidente de Chile" och pekar pa en limousine som foljs av massvis med polisbilar.  jaha tanker vi och fragar porque? Ingen aning svarar han glatt och ruskar pa axlarna!
Torsdagskvallen agnade vi at ol, chips och kortspel! Mycket fint!

Idag har vi varit ute pa lite riktigt sightseeing! Vi ar juh trots allt turistaaa! Borjade att ga till Avenida 9 de Julio dar Obelisco star, ett jattestort monument i mitten av denna gigantiska vag. Skojja inte, jag orkade inte ens rakna hur manga filer det var!! Gick vidare emot Casa Rosada vid Plaza de Mayo. Casa Rosada ar presidentens kontor! Man skulle juh kunna saga att det ar precis som Vita Huset... Bara det att det ar rosa istallet ;) Kande lukten av branda mandlar och minnena fran gotlandska marknade tog over och vi styrde kursen emot forsaljningsstallet. Vi kopte det vi trodde var branda mandlar men som visade sig vara branda jordnotter!!! Med de branda latsasmandlarna gick vi sedan emot Congreso de Nación. Eftersom det var ganska hett sa borjade vi kanna sug efter lite att dricka. Gick in i narmaste supermercado och letade efter apelsinjuice. Helt javla omojligt att hitta nagon som var nerkyld. Hittar tillslut en som det star naranja pa (apelsin pa spanska for er som inte vet) och koper den. Emma sliter upp den och vi tittar bada tva forundrat ner i forpackningen. Va fan?! Den ar juh typ beige.... Hm.. Smakar lite, laser pa forpackningen lite mer noggrant och inser att vi precis kopt MJOLK MED APELSINSMAK!!!! Vem fan tillverkar MJOLK MED APELSINSMAK?? Hm.. Smakade inte sa javligt som vi trodde att det skulle gora..  Men anda... Nu gar vi bada runt och rapar konstig mjolksmak... Inte att rekommendera!

For att motverka dessa illaluktande rapar tanker vi nu halla i oss alldeles for mycket ol och sedan ga ut och kaka! Det ar sa billigt har att vi maste passa pa nar vi slipper laga mat! Haha!!


Apelsinjuice med mjolksmak?? Naaa MJOLK MED APELSINSMAK!!


Vem kan inte sakna dess sotnosar! Pookie & Spoonie!


Spoonie & Pookie at Iguazu falls!





Pookie eats her burrito and looks really satisfied ;) (for Pookies mamma och pappa
kan jag tala om att hon aven smakat en BONA!! Jo det ni, en livs levande bona (ja om nu
bonor kunde leva) Hon blir bara vuxnare och vuxnare for varje dag som gar ;)

GO FISH!!!

BTW.. Pookie eats like a pig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se