Anpassad sökning
bloglovin

Favelas!

Ciao darlings!

Forst, ris! Ni ar kassa pa kommentarer, snon har juh smalt bort! Ni maste juh ha all energi och gladje i hela varlden dar hemma! Skarpning annars bloggstrejkar jag resten av resan!

Igar hade vi en underbar kvall! Det var caiprihinaskvall (jaaa fel stavning formodligen men det har juh inte ni nagon anning om!) En kille som jobbar pa hostelet, fran Indien/Dubai, skulle lara oss alla att gora dessa drinkar som ar typiskt for brasilien! Skitkul! Det innehaller sprit (typ vodka fast nan inhemsk sort) lime och en maaaaassa socker. Sen kan man sjalv kasta i vilka frukter man ar sugen pa. Vi gjorde roliga blandningar med vattenmelon, passionsfrukt och ananas. OOOJ sa gott! Men OOOOOOJ sa starkt! Det ar juh egentligen ren alkohol, saften fran frukten gor juh inte saaa mycket. Haha verkligen farliga drinkar. Men vi hade jattekul och efter nagra timmar bar det ivag emot en sambaklubb! Hela natten forsokte vi oss sedan pa att dansa samba (eller vad det nu var vi dansade) vi hade iaf underbart roligt och dansade till fem pa morgonen! Traffade en brasiliansk kille, Diego, som hade bott i sverige i fem ar och nu var hemma for att halsa pa. Underbart snall som gick med oss hela vagen tillbaka till hostelet aven fast det var at helt fel hall och en ganska lang omvag! Vi gillar snalla manniskor! Det visade sig sedan att han mer an garna ville visa oss runt dar hans familj bodde. Hor och hapna nu mamma och pappa. Hans familj bor, som manga andra har, i en favela.

Sa idag har vi, efter ett forsok att skaka av sig bakfyllan, varit med honom och tre andra svenskar i en favela. Sa harligt det var. Nagot alldeles speciellt. Dem skulle kanske behova en byggnadsingenjor dar inne med tanke pa att husen ar staplade pa varandra. Smala, tranga gangar som leder uppat bergen tar en upp bland alla husen. I denna som hans familj bodde i bodde ungefar 350 000 manniskor! Sa det var verkligen gigantiskt. Vi fick dagens work out iaf for det var valdigt brant pa manga stallen och trapporna tycktes aldrig att ta slut! Skoja inte att dem som bor dar maste vara valtrande for att orka ga upp och ner dar. Da gar man inte ut i onodan da! haha! Forst tog vi oss upp till hans mammas hus, hon bodde overst i ett hus sa upp pa taket kunde vi njuta av utsikten over favelan. Verkligen vackert, om an en ovanlig syn. Efter detta fortsatte vi klattringen mot hans pappas hus. Valdigt trangt och man fick vara glad om vattnet rann och elektriciteten fungerade. Diegos pappa skulle dock gora en massa godis som Diego skulle ta med sig tillbaka till Sverige sa vi fick smaka pa choklad. Det var typ choklad, smor och kondenserad mjolk i. OOOJ sa gott det var! Riktigt underbart! haha! Glada och svettiga tog vi sedan moppetaxi uppfor bergen och stannade vid en jattefin plats dar vi hade utsikt over hela Rio och havet. Verkligen vackert och det ar svart att inte bli lite smaforalskad i stallet. Kakade sedan mat pa en billig enkel restaurant med plaststolar. Kandes lite som att sitta hemma i koket hos nagon kompis och bli bjuden pa mat. Tanten som agde stallet, och var den enda som jobbade dar, stod i princip brevid oss och lagade maten. De andra at kott och kyckling, typiskt tillagat pa brasilianskt satt. Till detta bjods det ris, pasta och bonor. Det var typ svarta bonor i nagonslags sas. Valdigt gott alltihopa! Till detta avnjots en valdigt kall och god ol! Man kan juh inte vara allt for serios pa semester! Efter middagen ville dem som agde det att vi skulle ga upp pa taket av huset sa vi kunde fa en ordentlig utsikt av hela stan och det var verkligen underbart. Det borjade morkna och hela Rio tandes sakta. Vackert! Sa supersot familj som ville att vi skulle fa se den fina utsikten aven fast det innebar att vi klampade ratt in i deras sovrum! Manniskorna har ar verkligen trevliga! =)

Sa, vi har alltsa overlevt en hel dag i en favela. Vi blev varken mordade, misshandlade, valdtagna, ranade eller nagot annat konstigt. Och mamma och pappa, vi har inte dragit pa oss nagra tunga drogmissbruk heller. Enligt Diego ar det inte alls farligt att vara i favelas, snarare storre risk att du blir ranade eller knivskuren pa Copacabana.

Imorgon bar det tillbaka ditat for en fest. Skall bli kul! Men det far ni inte veta nagot om om ni inte kommenterar lite battre! Sa de sa! ;)

Later!

Kommentarer
Postat av: Emma

Haha aa ingen bloggstrejk kan vi ha :P Tack for en mysig dag bastaste Spoonie xD

2010-04-01 @ 02:02:59
Postat av: Lovis

Spoonie? What's up with that name undrar jag då! Här är det trist väder även fast det knappt är någon snö kvar. Lova att ta med er solen hem! Miss u.

2010-04-01 @ 10:49:15
Postat av: Henrik

Här var det ord och inga visor! Ska försöka bli bättre på att kommentera. Jag var i alla fall den senaste som som skrev någon kommentar innan det här inlägget i alla fall :P



Trevlig läsning som vanligt, härligt att ni har det bra! All snö har inte smält bort här hemma, jag har sparat en del som jag tänker skicka till Brasilien mohahaha!



Kräääm

2010-04-01 @ 18:11:39
Postat av: Morgan

Lyssna inte på Henrik, all snö är iaf borta i Kalmar!:D

Skrämde upp mig lite när ni sa att ni varit i en favela, man får en rätt skev uppfattning efter att ha sett Tropa de Elite, men men:D

Ni överlevde o verkar må prima!

Skynda på lite nu, saknar dig som attan!:D

Puss

2010-04-02 @ 12:45:06
Postat av: Suzanne

Hej

Jag har inte hunnit att läsa överhuvudtaget.Jobba,jobba.

Lite kul att kpmma hem och hälsa på lokalbefolkningen.

Ta det lugnt med alla drinkar!

Pussar o kramar

Glad Påsk

2010-04-03 @ 19:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bestbingo - Klickkampanj
¨
RSS 2.0
Webaidshop.se